Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Umnjaci i aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

18.03.2007. 00:50

Poštovani,
imam problem sa otežanim izrastanjem umnjaka. Donji lijevi mi stvara glavobolje zadnje tri godine (s tim da sam prije godinu dana imala nekakvu upalu zubnog mesa oko umnjaka- ne sjecam se tocnog izraza kojeg je dr upotrijebila), a desni jos nije poceo nicat ( vidi se na rengenskoj slici). Znam da bi se to moglo ponovit i sjecam se da mi je spominjala neku manju operaciju u tom slucaju.
E sad, mene muči to sto uskoro stavljam aparatic, i muci me 100 pitanja koje sam zaboravila postavit svom ortodontu ( a vise mi je neugodno zvat), pa ako mi Vi mozete odgovoriti bila cu Vam zahvalna happy Inace sam mislila pricekat da umnjaci izrastu pa stavit aparat, ali sudeci po dosadasnjoj brzini..docekala bi 40-tu. Sad imam 28.
Da li je moguce da izrastu samo donji umnjaci, odnosno da gornjih uopce nemam? Ne usudim se ni pomislit sta bi bilo da mi i gore pocnu nicat, i ovako je guzva...

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

11.04.2007. 01:00

Malo kasni odgovor ali svakako je bitno da o umnjacima porazgovarate sa svojim ortodontom. Ukoliko ih imate i u gornjoj čeljusti bili bi vidljivi na ortopanu - snimci svih zuba koju vjerojatno imate. Stoga ako ih u 28 godini ne vidite na snimci nemate ih. I ne morate se brinuti. Uvijek su ionako veći problem u donjoj čeljusti jer je prostor predviđen za njih često limitiran uzlaznim krakom donje čeljusti. Odluku o postojanju prostora ili ne donosi naravno Vaš ortodont.

12.05.2007. 14:30

Puno hvala na odgovoru! Davno sam procitala vas odgovor, ali sam zaboravila lozinku....happy..