Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


mobilni aparat


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tamara

31.01.2008. 09:55

imam 20 godina i planirala sam stavit navlake na jedinice i dvojke ,moj ortodont mi to ne želi radit jer imam savršeno zdrave i čvrste zube,međutim fiksni aparatić ne dolazi u obzir zbog isključivo estetskih razloga(nema veze šta postoje bijeli i prozirni i kakvi već)
pa bi mene zanimalo da li je moguće u mojoj dobi dobiti mobilni aparatić i koliko bi on bio funkcionalan!?
za fiksni mi je rečeno 3 godine min da bi došlo do savršenstva,koliko bi i da li bi bilo moguće takvo što dobiti sa mobilnim?

hvala

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

01.02.2008. 09:40

Poštovana Tamara

osim fiksnih aparatica koji se lijepe na prednju stranu zuba postoje i aparatici koji se lijepe i sa stražnje strane zuba i zovemo ih LINGVALNA ORTODONCIJA (ja sam jedan od rijetkih ako ne i jedini u Hrvatskoj koji ih radi). Stoga što god radili sa fiksnim aparatićem u pravilu je izvedivo i sa stražnje strane a ako vam je ortodont rekao da za Vašu anomaliju treba 3 godine fiksne onda mislim da Vi uopće niste ni približno pacijent za mobilnu terapiju jer je nećete moći rješiti. Razloge sam Već opisao u nekim od odgovora ali ukratko stvar je u kontroli... kako sile koja djeluje na zube tako i kontroli nošenja aparatića koji u mobilnoj terapiji u pravilu ne dosegnu dnevno potrebno vrijeme za bilo kakav učinak. Stoga dođite na razgovor i pogledajte što Vam možemo ponuditi jer moja terapija u pravilu traje max 2 godine ...ali često i kraće! 013703498 je broj za narudžbe...

04.03.2008. 20:40

Molim Vas da mi odgovorite samo na jedno pitanje...
tNosim već 2 godine fiksni aparat i trebam ga skinuti za mjesec dana, a ortodont mi je rekao da ću sad dobit neki novi - prozirni. Možete mi reći koiko ću ga dugo nositi i kakav on ima učinak?? Unaprijed se zahvaljujem.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

07.04.2008. 21:40

takav prozirni mobilni aparat zove se retainer, i u svakom slučaju je super da Vam je to ortodont preporučio jer on služi kako mu samo ime kaže zadržavanju postignutog stanja. Naime, nakon skidanja ortodontskog aparatića potrebno je vrijeme od otprilike 6 mjeseci da se zubi ponovo stabiliziraju. Potrebno ga je nositi prema uputi ortodonta ali u pravilu prvi mjesec se nosi stalno a zatim se polako smanjuje vrijeme nošenja do trenutka kad se nosi samo noću....
Molim ne zaboravite da je to upravo najkritičnije razdoblje za stabilnost postignutog zagriza!!!