Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


ortodoncija ili protetika


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

16.03.2008. 22:10

Postovani,
Prije 6-7 godina izvadjene su mi sestice u donju celjust. Na desnoj sam strani radila nekoliko mostova, zubi su triput brusene i nije ostalo mnogo od njih, tako da, razdaljina izmedju nosaca je postao velik (kao za dva premolara). Donja celjust mi je malena, prednji zubi su se malo zbili kad su izbile osmice, od kojih ta sa desne strane je ekstrahirana. Dali je moguce fiksnim aparaticem malo "razrediti zube" i popuniti mjesto gde je bila ljeva sestica (razmak izmedju petice i sedmice je postao oko 7-8mm), kao i smanjiti razmak izmedju nosaca-momentalno most je izvadjen, pa zanima me dali ukoliko izradim krunice umjesto most moze se postraviti fiksni aparat?
Hvala.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

04.04.2008. 09:25

Upravo je pretprotetska ortodoncija prekrasna mogućnost razmještanja zubi na najpovoljniji i najprirodniji način s ciljem povećanja estetike i funkcije budućeg protetskog rada. Za detaljniji pristup Vašem slučaju javite se na pregled koji je besplatan...01 3703498 9-17 pon - petak

06.04.2008. 23:30

Oh, koliko rado bi dosla, ali nisam iz Hrvatske. Vec sam promijenila nekoliko stomatologa, od kojih dvojica su ortodonti i niko mi nije dao nikakav savjet. Da postoji pretprotetska ortodoncija prvi put cujem od Vas.
1. Dali trebam stavljati navlake na brusene zube, ili mozda privremeni most ili kako se to ustvari radi kad su vec zube brusene?
2. Dali se moze postaviti aparatic tako da obuhvata i korigira samo ljevu stranu celjusti?
3. Trebam napraviti reviziju punjenja ljeve petice-moram li to zavrsiti prije ili moze se takvo sto raditi dok traje tretman?
Hvala.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

07.04.2008. 21:45

pitanja su pre ciljana za forum molim pošaljite mi upit e-mail om pa ću Vam na sve odgovoriti.... moj e mail je
dralex@drstomatolog.com