Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Molim savjet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

22.09.2005. 11:35

Imam sina od 5 i pol god. kome su već izrasla 5 trajna zuba (2 gore i 3 dole) i sve "šestice". Mlječni su mu isto rano narasli-sa 3 mjeseca.
Gore su narasle obje trajne "jedinice", a "dvojke" su pale. Problem je u tome što su te "jedinice" velike i razmaknute i nalaze se skoro do "trojki" tako da ni nema mjesta za trajne "dvojke". Zanima me hoće li se "dvojke" moći same izboriti za svoje mjesto kad počnu rasti ili je to nemoguće bez aparatića. Slično je i sa doljnjim zubima-jedna "jedinica" skroz koso raste jer je velika i nema dovoljno mjesta od mlječne "dvojke".
Šta nam Vi savjetujete - da li treba ići kod ortodonta ili treba čekati da najprije svi mlječni padnu a trajni zubi izrastu. On je još tako mali i čini mi se da je prerano da nosi aparatić.
Zahvaljujem na odgovoru,

zabrinuta mama

Aleksandar Gulin, dr.stom.

27.10.2005. 11:41

Poštovana gospođo,

ukoliko je Vašem djetetu već toliko trajnih zubi prisutno u ustima preporučam da se konzultirate s ortodontom kako bi se procijenilo stanje. Naime poželjno je provjeriti da li postoje trajni sjekutići nasljednici na rtg snimci te kroz neko vrijeme pratiti razvoj čeljusti i djeteta kao i ritam izrastanja zubi, kako bi se odredio trenutak djelovanja. Dakle, svakako što prije obavite pregled kod ortodonta.