Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


otvoreni zagriz


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goga

02.11.2005. 20:12

Poštovani doktore!
Prije 2 tjedna ortodont mi je na obje vilice postavio fiksni aparatić.Imam 34 godine i razlog stavljanja aparatića, osim otvorenog zagriza, bio je i taj što dolje desno nemam zadnja tri zuba,pa radi toga imam i spuštenu desnu vilicu, a četvorka i trojka su se jako razmakle pa nema mjesta za stavljanje implantanata.
Zbog bezubosti dolje desno stradao mi je i vilični zglob, koji pucketa, a povremeno me i boli.
Zanima me, da li po Vašem cijenjenom mišljenju od fiksnog aparata može još više stradati zglob (trenutno osjećam više puta dnevno)nekakvu struju u desnoj strani lica)?
Također me zanima koliko će kod terapije otvorenog zagriza, doći do promjene izgleda lica?
Puno Vam hvala na odgovoru!

dr. Aleksandar Gulin

23.01.2006. 13:00

Poštovani,

Svakako da će uslijed terapije doći i do promjene profila što je vjerojatno i jedan od ciljeva terapije, no sve ostale probleme teško je povezati s terapijom jer nedostaju razni detalji, poput kakvo je stanje zgloba bilo prije samog početka terapije, kako se planira završiti terapiju i koji su zahvati predviđeni poslije same ortodontske terapije. Svi ti elementi svakako trebaju biti razjašnjeni prilikom samih posjeta Vašem ortodontu, ali literatura dosad nije uspjela promjene u zglobu dovesti u vezu s ortodontskim aparatićem.
Srdačan pozdrav