Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Problem pomicanja zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

noemi

07.01.2008. 20:20

Poštovani!
Imam 24 godine i kao dijete sam nosila fiksni aparatić zbog razdvojenosti prednjih zubi i neravnomjernosti zagriza te sam nakon dvije godine dobila mobilni aparatić kako bi se ispravljeni zubi zadrzali u pravome položaju. Od toga je proslo 7-8 godina, redovito sam jednom mjesečno nosila aparatić medutim dogodilo se to da mi je sin stao na njega i slomio se. Nakon godinu dana su mi se počeli pomicati zubi tako da mi je jedan prednji zub izbačen, te mi se sve vise pomiče prema van (dvica). Otišla sam na konzultaciju kod jednog ortodonta (onaj kod kojeg mi je bio izrađen aparatić, nalazi se u Njemačkoj pošto sam tamo živjela ) koji smatra da to nema veze što se zubi pomiču te da mi neće zalijepiti mobilni aparatić zato sto je to "samo" estetski problem za mene.

1. Sto mislite o tome, da li se moze nesto učiniti s obzirom na to da mi je u međuvremenu izašao umni zub u gornjoj čeljusti?
2. Može li se prednji zub koji mi je izbačen vratiti u prvobitni položaj ako se mobilni aparatic zalijepi tj. popravi i ponovno koristi?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Jelena

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

11.01.2008. 10:00

Poštovana gospođo...
Ono što ste opisali zovemo relaps ili povratak situacije. Svakako predlažem da Vas pregleda ortodont koji želi riješiti Vaš problem, jer bez obzira estetski ili funkcionalni očito je da postoji. Lijepljenje aparatiće nije baš zahvalan potez ali se možda i može obaviti no svakako da postoje mnogi načini da se stanje vrati na staro tj. na zadovoljavajuće i nastavi retencija prema dogovoru s ortodontom. Ukoiko želite javite se na 013703498 i ugovorite pregled kod mene.

noemi

13.01.2008. 19:10

Poštovani doktore,

zahvaljujem se na odgovoru i pojašnjenju! Rado bih ugovorila termin i došla do Vas u ordinaciju ali trenutno nisam u mogućnosti radi udaljenosti (živim u Splitu). Molim Vas, imate li preporuku za nekog ortodonta u Splitu?

Srdačan pozdrav,
Jelena

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.01.2008. 09:40

Poštovana gospođo Jelena ...
preporuke su uvijek najteže stvari u struci ... ali kolegica dr. Tončica Lozo ili dr. Tomislav Trogrlić su dvoje kolega koje bi mogli kontaktirati...

noemi

15.01.2008. 11:30

Poštovani gospodine doktore,

puno Vam hvala na Vašem trudu i preporuci! Javit ću se jednom od doktora koje ste mi preporučili.

Uz srdačan pozdrav,

Jelena