Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


novi most


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

16.01.2008. 22:00

Postovani,
Prije mjesec dana sam izvadila stari most, koji je pokrivao peticu i sedmicu(nosaci), a umjesto jednu, imao je dvije manje sestice, jer kako mi je receno:zubi su previse istruzene i velik je razmak izmedju njih. Most se je rasklatio i otisla sam proteticaru da ga ponovo cementira, ali kad je vidio da umjesto tri ima cetiri zuba, a uz to i da je gingiva jako povredjena, savjetovao da ga promenim. Uzeo je otiske dva tjedna poslje vadjenja mosta kad je gingiva potpuno zacjelila, ali na moje neprijatno iznenadjenje i njegov je most sa cetiri zuba. Otisla sam kod drugog proteticara za drugo misljenje-kaze da je besmisljeno raditi cetiri zuba, ali da bi mogao dobro uzeti otiske mora opet prebrusiti zube okolo, kako bi dobio prostor izmenju zuba i gingive, kao i dlabinu za metala. Prvi nije prebrusivao sa objasnenjem da su i onako vec previse izbrusene i "ako brusim opet, toliko do tih zuba". Inace, zubi su bruseni tri puta do sada i poslije svakog od tih tri puta imala sam jake bolove koje su trajala do cementiranja svakog novog mosta. Sta da radim, koji od njih dvojica da poslusam? U gradu gdje zivim samo njih dvojica su proteticara.
Hvala.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

21.01.2008. 01:00

Poštovana gospođo!

Ukoliko sad sa novim mostom nemate problema osim što ima 4 umjesto 3 člana (zuba) predlažem da se ne opterećujete novim radom pogotovu ako uključuje nova brušenja. Ponekad ukoliko je prostor prevelik za jedan veliki zub protetičari naprave dva manja kako bi cijela konstrukcija izgledala nježnije.

Nadam se da sam pomogao.