Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


problem s umnjakom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja

22.04.2005. 11:15

Poštovani!

Pred 4 godine panoramski sam snimila zube i na snimci se vidjelo da su oba umnjaka zapela iznad zadnjih kutnjaka. Lijevi mi je smetao i bolio me, te sam ga kirurški izvadila u 12-om mjesecu 2001.godine. Desni mi nije smetao te ga nisam vadila. Nedavno je počeo boliti i komadić je izbio van. Zanima me koliko hitno bi ga morala vaditi i da li mogu imati ikakve posljedice s obzirom da je u čeljusti već cca 4 godine.

Zahvaljujem!

dr. Aleksandar Gulin

20.05.2005. 18:16

Umnjaci koji je samo djelomično izbiju u usnu šupljinu ukoliko ima mjesta za izrast u cijelosti ne treba vaditi, no često se dogodi da se oko njih u toku izraštanja stvaraju upale "perikoronitis" koje bi trebalo adekvatno opskrbljivati kod stomatologa. Ukoliko prave velike probleme možda se i razmisli o vađenju. U protivnom pojačati oralnu higijenu, redovitiijim četkanjem s naglašenim četkanjem baš umnjaka kako bi se sve dobro očistilo.

Srdačan pozdrav