Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Problem sa brojem zuba!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mely_slo

18.04.2010. 17:15

Poštovani,

Imam 23 godine i problem nepravilnog rasporeda zuba. Naime, imam svega 24 zuba i to 12 gore (6-6-) i 12 dole (5-7). Zubi su uredno slozeni- nema prostora izmedju njih s tim da dio lijeve gornje vilice pada preko donjih zuba,a dio desne gornje vilice ne pada preko donjih zuba vec ih dodiruje..U donjoj vilici imam 4. mlijecnu koja je manja od ostalih zuba-naravno, te me zanima da li taj zub trebam vaditi, kao i da li je potrebno vaditi tu donju 7.? Gornja usna je malo spustenija s desne strane te mi to predstavlja estetski problem, a ne znam da li bi vađenje 7. pomoglo??!
Inace, zubi me nikad nisu boljeli i dosta su jaki!
Sta mi Vi predlazete! Zahvaljujem se na odgovoru,

Melina

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

06.05.2010. 01:40

Poštovana Melina,
broj zubi nije jedini problem kod Vas. Prema onom što ste napisali , Vama nedostaje žvačni centar s jedne strane (luk je samo do "petice"blunk i imate križni zagriz, što uvelike potpomaže asimetriji o kojoj pričate... NIje lako odlučiti da li ili ne vaditi zub u stražnjem segmentu pogotovo ako primjećujete asimetriju usne.
Vama bi jednostavno trebalo napravit funkcijsku i ortodontsku dijagnostiku (procedure su bezbolne) i tek onda isplanirati proces uspostavljanja sklada čeljusti i lica. Naručite se na dijagnostiku u Ortoimplant, +38513703498.