Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Sisanje palca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marijana

26.12.2005. 00:44

Moj sin od 6 mjeseci već neko vrijeme siše palac. To radi kad je nervozan ili umoran, to jest za umirenje. Ne cijelo vrijeme. Dudu ne želi, a i ne forsiram ga. Na netu sam našla nekoliko izvora informacija koji navode da je sisanje palca kod djece bezopasno do dobi 4-6 godina, to jest kada počinju rasti trajni zubi, kao i da to sisanje najčešće prestane do prvog rođendana.
Zanima me da li je to točno, postoji li mogućnost deformiranja gornje čeljusti od sisanja i da li je bolje "uvaliti" mu dudu, kakvu sam sugestiju dobila od nekih pojedinaca iz svoje okoline.

dr. Aleksandar Gulin

23.01.2006. 14:15

Sisanje palca nepodesna je navika koja u svakom slučaju doprinosi već postojećoj ili potiče razvoj anomalija čeljusti i lica. Dude ako su pravilno napravljene potiču razvoj čeljusti i lica u povoljnijem smjeru, stoga preporuka je bolje duda varalica nego palac. Ne postoji univerzalan način kako će te to postići ali svakako nudite varalicu kad god imate priliku. Budite sigurni da ste odabrali pravu varalicu i konzultirajte se s pedijatrom ili po portrebi i ortodontom.
Srdačan pozdrav.

Marijana

24.01.2006. 22:58

Hvala na ekspresnom? odgovoru.
U međuvremenu više ne siše palac, a ni dudu. Čak ni za uspavljivanje. Pitanje je da je prihvatio dudu kad bi je se riješili. A i ne sviđa mi se pomisao da postane ovisan o komadu plastike.
Vidim da po tom pitanju svatko tupi nešto drugo, ali kako bi se inače prodavale dude?

mia

27.01.2006. 10:21

Mojoj kćeri raste zub(četvorka) iznad trojke.
Buduči da nema mjesta,potrebno je jedan zub
od ta dva izvaditi.
Imam osječaj da se i sama doktorica dvoumi.
Možete mi dati savjet,što bi bilo bolje,jer joj sad
bez ovog gore zubića dobro izgledaju zubi.
Koji bi zub bilo bolje izvaditi.

PUNO HVALA
LIJEPI POZDRAV