Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nikola

20.01.2006. 18:44

Navršio sam 21 godinu (jupi) i imam mali problem sa donjim zubima, pogotovo sa šesticama. naime one se pod vjerojatno pod pritiskom gornjih zuba pomiču prema unutarnjoj strani ustiju, često puta dok jedem se znam ujesti za jezik. jel mogu, s obzirom na godine, problem ispraviti kirurški ili sa aparatićem (kojeg sam nosio kao mali ali iz nekog glupog razloga prestao) pošto ipak problem nije tolko velik. unaprijed hvala

srdačan pozdrav, N.

dr. Aleksandar Gulin

23.01.2006. 14:18

Konzultirajte svog ortodonta ili nekog koga odaberete da pregleda situaciju i odredi da li se može postići nešto s postojećim ili trebate novi aparat. Kirurgija nije baš metoda izbora kod malih anomalija stoga preporučam pprvo konzultacije s nekim specijalistom uživo.
Srdačan pozdrav

Ana

27.01.2006. 20:05

Evo već dugo se raspitujem u vezi aparatića,ali mi nitko,nažalost, nije dao potpuni odgovor. Pa evo moga ČUDESNOG pitanja....
U 5. razredu počela sam nostiti noćni aparatić,prije toga sam morala izvaditi četvorke...no sve sam ja to preživjela i zubi su mi se počeli vračati na mjesto i sve je bilo uredu,dok nisam počela zapostavljati aparatić. I tako ga s vremenom prestala nositi. Sad mi je jako žao,i jednostavno nemogu preboljeti što ga nisam do kraja nosila...jer jedan zub mi malo van viri....Sada imam 17 godina i željela bi nositi aparatić,bilo kakav fiksni...noćni....svejedno samo da ispravim moju pogriješku...Ali nažalost mojoj obitlji nije samo tako izdvojiti 5000kn za aparatić.Molim Vas pomozite i recite dali mogu na koji drugi način omogućiti si aparatić?
Unaprijed hvala!
Ana