Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


starosna dob i ortodoncija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tanja

03.05.2006. 12:40

Poštovani,
Imam 38 godina i odlucila bih se na korekciju zubi. Mišljenje stomatologa (nakon pregleda, učinjenog otiska i snimke zubi) je da bih u početku trebala nositi mobilni aparatić (za gornju i donju vilicu), a tek onda fiksni. Sve četiri osmice su mi izvađene. Prilikom nicanja osmica došlo je do povlačenja jedinice dolje, te krivljenja i ostalih zubi na donjoj vilici.
Molim vas, da mi pomognete savjetom, obzirom na moju dob. Hoće li nošenje aparatića u mojim godinama dati rezultata, a posebno ima li učinka nošenje mobilnog prije postavljanja fiksnog?
Puno hvala! Tanja

Aleksandar Gulin, dr. stom.

20.06.2006. 23:31

Nema starosne granice za nošenje aparatića jedino je možda malo upitan mobilni u Vašoj dobi s obzirom na karakter i vrstu sila koje proizvodi. Preporučujem naručite se na pregled i sasznajte više direktnim kontaktom jer na osnovu ovako malo informacija teško je dati jasan stav o vrsti terapije koju trebate.

Aleksandar Gulin, dr. stom. , spec. ortodont