Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Trošenje zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marina

29.11.2005. 12:25

Imam 40 godina. U zadnje vrijeme uočavam da mi se donji zubi troše, tj. po visini skraćuju. Iznad ta tri donja zuba koja se troše imam dvije porculanske navlake koje sam stavila prije desetak godina. Inače imam dubok zagriz. Zubarica mi je rekla da je to trošenje normalna pojava usljed starenja. Tražila sam savjete kod drugih stomatologa i ortodonta pa sam dobila potpuno različite odgovore i odgovore koji se pobijaju. Kao npr: podignuti zagriz plombama na donjim kutnjacima, aparat na donje zube radi izpravljanja zagriza, nošenje Michigenske udlage kao zaštita na donje zube, kada se potpuno potroše staviti navlake i na donje, mijenjanje navlaka na gornjim itd. Sada sam u dilemi, ne znam što napraviti. Molila bih da mi na neki način pomognete.

dr. Aleksandar Gulin

23.01.2006. 14:04

Trošenje zubi porculanskim krunama u slučaju dubokog zagriza potrebno je izbjeći podizanjem zagriza, a sve ove opcije objedinjene u jendu terapiju koja za svrhu ima relaksaciju mm sustava (Michigan šina), podizanje zagriza ortodoncijom, stvaranje stabilnog podignutog zagriza povišenjem ispuna u bočnim segmentma imaju zaprao smisla ukoliko se odvijaju redom i dinamikom koju trebate dogovoriti s svojim terapeutom. Ukoliko namate takovu osobu slobodno se javite meni, U toku konzultacija i pregleda koje dogovorite razjasnit ćemo sve probleme koji vas muče oko zagriza i trošenja zubi, ako su naravno porijekla iz područja usta i zubi.
Sradačan pozdrav

Marina

02.02.2006. 09:39

Zahvaljujem sto ste mi se javili. Zanima me kako, kada i gdje mogu doći do vas na konzultacije i pregled.
Srdačan pozdrav!