Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


vaditi četvorke ili osmice?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anamarija

11.04.2005. 12:44

Kćerka mi ima 11 godina i već 4 godine nosi mobilni aparatić za zube.Zubići u gornjoj i donjoj čeljusti su jako "nagužvani" tj. preklapaju se. Ortopan pokazuje da postoje zametci sve četiri osmice.Dobili smo savjet da se izvade četvorke i nastavi sa aparatićem, dok drugi stomatolog tvrdi da treba pričekati i za par godina operacijom izvaditi osmice jer da vađenje četvorki može estetski promijeniti lice ( rupe u obrazima i promjena položaja nosa).
Molimo pomozite savjetom .

dr. Aleksandar Gulin

20.05.2005. 18:07

Ukoliko je "gužva" tako jako izražena, i objektivno postoji potreba za prostorom na načinda se izvade sva četiri premolara (četvorke), tada enukleacija umnjaka (operacija) koja će se obaviti kasnije, ne pomaže sada kad se zubi trebaju posložiti u lukove. Budući da postoje kompresija ("gužva"blunk i umnjaci vjerojatno će i donji umnjaci trebati biti izvađeni čak i u slučaju da se sad izvade premolari "četvorke". O estetskim promjenama lica i obraza trebalo bi razgovarati s ortodontom.
Srdačan pozdrav.