Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


najbolje riješenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivanacvi

19.05.2011. 15:35

imam problem zvan djelomično bezuba čeljust,radi se o gornjoj jedinici,petici i šestici i na donjoj čeljusti odvojci i šestici,zubi su mi u ne baš zavidnom stanju,,sve je krenulo od toga da su mi pukla dva zuba,koje se moja zubarka nije usudila vaditi,,pa me uputila oralnom kirurgu,nakon pregleda sam bila naručena za vađenje u bolnici,,ali tek za 6 mjeseci,,i od tada su nastali sve veći problemi,,dok sam došla na red više se nije radilo o 2 zuba,,već 6,,nažalost nisam bila u novčanoj mogučnosti da svoj problem riješim u nekakvoj privatnoj ustanovi,,i kada je napokon kirurg to sve izvadio,,pitala sam ga koje su mi daljnje opcije,,on mi je rekao da mi je jedino riješenje ugradnja implatanta,,,i to kod njega privatno,,na što ja ne mogu pristati iz novčanih razloga,jer mi je cifra od 1000e po zubu neprihvatljiva,sad me zanima koja mi je opcija još preostala,,s obzirom da sam s novcem ogranićena na 1000 eura,,unaprijed zahvaljujem!

Dean Cekić, dr. med. dent.

06.07.2011. 11:35

Poštovana,

Postoje tri standardne metode rehabilitacije djelomične bezubosti:
1. Parcijalna proteza kao najjednostavnije i najmanje funkcionalno rješenje koje je cjenovno najprihavtljivije
2. Fiksni mostovi kojima se premoščuju prazni prostori. Za ovo rješenje je potreban povoljan raspored zuba, te je bitno skuplje od parcijalne proteze.
3. Implantoprotesko rješenje, koje je generalno funkcijonalno i po trajnosti najpovoljnije, međutim zahtjeva veći vremenski rok do završetka rehabilitacije te je i finacijski najskuplje.
Predlažem Vam potražite jedno ili više mišljenja u ordinacijama koje se ozbiljno bave oralnim rehabilitacijama.