Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Upala zubnog mesa_savjeti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sweet_ginger

12.03.2010. 18:25

Dobar dan

prije 8 godina stomatolog mi je stavio krunice na gornje jedinice, na moj korijen. Unazad tih 8 godina, 2 puta su mi krunice odvojile od zubnog mesa zbog upale.
Shvaćam da je to normalna pojava, no zubno meso u području jedinica mi je konstantno upaljeno, i prati me strah da će se jedinice ponovno odvojiti.
Moj stomatolog tvrdi da je mi je higijena dobra.
Zanima me da li se može higijenom usne šupljine nekako utjecati na smanjenje te upale?!
Npr. da se proporučuju neke specifičnije paste za zube za takve slučaje..., električna četkica, korištenje vodica za ispiranje zubi.
Zahvaljujem unaprijed na savjetu

Dr. sc. Davor Illeš, dr. med. dent.

12.04.2010. 11:55

Upale u ustima ne bi nikako smjelo biti. Vama je potreban pregled parodontologa, te utvrđivanje uzroka nastanka upale i nakon toga adekvatna terapija! Nakon sanacije upale higijenom usne šupljine mora se i može održavati stanje bez upale. Za održavanje protetskih radova postoje posebna sredstva i četkice namijenjene adekvatnoj oralnoj higijeni. No njihov izbor i uporaba ovisi o vrsti samog porotetskog rada - te Vam ih bez pregleda napamet ne mogu preporučiti! Obično se tu radi o takozvanim interdentalnim četkicama ili zubnim koncima koje je potrebno upotrebljavati svakodnevno!