Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Zubna caklina - fiksni aparatić?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

diamondillusion

05.08.2010. 22:40

Pozdrav,

Nedavno sam navršila 16 godina i imam pitanje. Otkako su mi počeli rasti trajni zubi, na donja četiri (zasad) nemam caklinu. To je ustanovila dječja stomatologinja dok sam još bila manja te mi je na njih stavila presvlake. Imam relativno zdrave zube, posjećujem stomatologa što češće mogu, ali mi se ne sviđa položaj zubi, pogotovo gornjih i htjela bih nositi fiksni aparatić kako bih to popravila, no međutim stomatolog kaže da to ne bi bilo poželjno jer nemam caklinu na tim zubima tako da bi mi on samo mogao uništiti zube, a ne ih popraviti. Moje je pitanje, slažete li se s time i postoji li kakav način da stavim fiksni aparatić,a da mi zubi ne stradaju?

Tijekom 1 razreda osnovne nosila sam mobilni aparatić koji nije puno toga promijenio.

Zahvaljujem.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.10.2010. 00:25

Poštovana, Vaša je poruka na krivom forumu stoga je nisam vidio do sadasad
Da bi se ustanovilo da li možete nositi zparatić potrebno je posjetiti ortodonta koji će procjeniti mogućnost postavljanja aparatića a zatim ce te u razgovoru s njim svakako doći i do rješenja kako finalno zaštiti zube kad se postave u pravilan položaj...