Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lina

21.05.2006. 17:05

Pozdrav!Imam 15 godina i probleme s aknama.Akne sam počela dobivati oko 13 godine, ali toliko malo da su se jedva primjećivale.Veći problemi su se pojavili prošle godine, kada sam krenila u srednju školu. Akne imam po licu i leđima, dok mi je lice prekriveno sitnim aknama boje kože, na nosu i oko nosa imam mitesere,a često mi se znaju pojaviti bolne i velike akne, i to prije menstruacije. Prije nekoliko mjeseci koža mi se jako ljuskala i iz akni mi je neprestano kapao gnoj, ali sada se to smirilo. Doktorica mi je dala klimicin losion,a usto koristim i young derm kremu.
Zanima me dali su akne povezane s hormonima, s obzirom da imam veoma obilne menstruacije,a sve žene u mojoj obitelji su imale ginekoloških problema.
Postoji li neka dijeta ili način prehrane kojom bi ublažila akne?
Unaprijed hvala!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 22:04

Draga Lina!

Akne jesu povezane sa "hormonima" te je često potrebna analiza hormona štitnjače i spolnih hormona kod osoba koje imaju akne.
Budući ti imaš 15 godina predložila bih ti najprije liječenje sistemskim antibioticima iz grupe tetraciklina osobito ako imaš bolne i velike akne iz kojih se cijedi gnoj ,kako si to opisala.Javi se svome liječniku koji ti ih može propisati u odgovarajućoj dozi.
Predlažem ti laganu ,uglavnom kuhanu hranu bez jakih začina,sa dosta voća i povrća.Trebaš izbjegavati kobasice,majonezu,jake začine(ljuto,papreno,kiselo),orašaste plodove i ne pretjerivati sa čokoladom!

Pozdrav!

nives

12.06.2006. 21:50

i ja imam problema s aknama imam 11 godina od 10 godine imam akne po licu iz kojih većinom izlazi gnoj i jako su bolne koristtim AKNA STOP ali nema mi bas neke razlike sto mi vi preporučate?

pozdrav!