Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Diane-35 -bumerang efekt


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dijana

25.04.2006. 13:38

Imam 31 godinu. Diane35 sam počela uzimati prije 5 godina zbog problema sa aknama, a zgodno mi je bilo i to što ima kontracepcijska svojstva.
Prije par mjeseci sam ih prestala uzimati da mi se malo organizam očisti, a i više me ne zabrinjava moguća trudnoća.
Međutim, nakon prestanka uzimanja Diane 35, stanje sa aknama mi se ponovno vratilo na isto kao prije pet godina kada sam ih počela uzimati.
Ukoliko su Diane 35 trebale nešto regulirati u organizmu, to očito nisu odradile.
Što mi je sada činiti sa aknama i sa masnom kožom kao u tinejđerke? (s time da bih htjela ostaviti mogućnost za eventualnu trudnoću)

Hvala

Dijana

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 08:31

Poštovana Dijana!

Događa se ,nažalost ,da po prestanku uzimanja kontracepcijskih pilula
dođe do pogoršanja tena kao što je to slučaj kod Vas.
Diane 35 nisu samo kontracepcijske pilule,one imaju izraženo i antiandrogeno djelovanje,zbog toga su lijek izbora kod osoba koje imaju policistične jajnike,pojačanu dlakavost,neredovit ciklus i akne,te se moraju uzimati različito dugo-ponekad i godinama ,što je individualno.
Problem koji sada imate moguće je rješiti primjenom drugih lijekova te Vam predlažem da se svakako javite dermatologu!
Pozdrav!

ana

14.06.2006. 19:18

Diane 35 pijem godinu dana. Počela sam ih piti zbog mikrocista na jajnicima i problema sa prištićima, a dobro su mi došle i kao zaštita od trudnoće. Što je najzanimljivije od svega, ten mi uopće nije bio tako loš. No, čula sam da se nakon prestanka korištenja vraćaju isti problemi i to u još većoj mjeri. Sada mi je lice dobro, nemam prištića jedino što su mi se pore počele sve više širiti. Ne znam što da radim, da li da prestanem sa korištenjem diana ili da tražim ginekologa da mi napiše recept za recimo jasmine koje navodno imaju manje hormona od diana.u svakom slučaju, htjela bih nastaviti korištenje kontracepcijskih tableta. I da, ne znam zašto su mi se pore na licu počele sve više širiti. ima li to možda veze sa konzumiranjem cigareta? Molim vas, da mi ne preporučujete nikakve kozmetičarke jer je to bacanja novaca uzalud, ni nikakve skupe kreme koje nemaju baš nekog učinka.