Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Martina

10.08.2005. 12:09

postovana doktorice.prije vise od godinu dana dijagnosticirane su mi akne vulgaris,propisana terapija antibioticima (klindamicin mislim), nekakav tonik i nakon nekog vremena,nisam vidjela poboljsanja,na preporuku poznanika sam kupila Normaderm,nakon nekog vremena situacija se popravila-neznam dali zbog Normaderma ili vremena ali sve dosada nisam imala problema,sada su se opet akne pocele vracati!buduci da se nalazim u inozemstvu nemogu kod dermatologa,neznam sta mi je ciniti?koju terapiju da primjenim?citajuci na inernetu nasla sam da je dobro koristit neutralan sapun-probala s tim, malo se smirilo,i zatim vitamin C od naturalweltha-mazala kozu nakon ciscenja pa sad neznam dali je moguce da je situacija tako eskalirala zbog vitamina c?naime doslovno od danas do sutra se to tako promijenilo-koristim taj vitamin od ponedjeljka!molim vas za sto brzi odgovor!unaprijed hvala!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.09.2005. 22:31

Poštovana Martina!
Ako imaš bolne akne najbrže bi ti pomoglo liječenje sa peroralnim antibioticima ,a za to je važno znati koliko imaš godina i da li si alergična na lijekove,te kolika je tvoja težina - dolazi u obzir doksiciklin,minociklin ili tetraciklin.Lokalno možeš koristiti blagi-neutralni sapun i benzoil peroksid 3% ili 5% u gelu navečer,a danju hidratantnu kremu.
Pozdrav!