Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vedrana

02.11.2005. 22:19

Imam 15 godina i vec se 2 i pol godina mucim s aknama.Prije su to bili mali prištići koji me nisu previše zamarali sve dok se nisu počeli upaljivati.Sada su to velike,crvene potkozne akne koje veoma bole.Bila sam i kod kozmetičarke više puta no i to mi ne pomaze puno.Kada mi nastane na tim potkoznim prištićima bjela kapica, nemogu docekati da ih ne istisnem.Koristila sam mnoge kremice al nista mi nije puno pomoglo.Cula sam da se ne primjenjuje samo lokalno lijecenje, vec se piju i antibiotici.Jel bi mi sta antibiotici pomogli i koji??I da..Menstruacija mi nije redovita.Da li to ima kakve veze?
Hvala!!!!!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

13.11.2005. 18:01

Draga Vedrana!

Akne koje si ti opisala trebala bi liječiti antibioticima-ukoliko nisi alergična, dolaze u obzir tetraciklini (Geomycin ili Doksiciklin ili Minocyclin),a mogu se primjeniti i neki drugi.Antibiotike trebaš uzimati u optimalnoj dozi dovoljno dugo,što će odrediti tvoj dermatolog.
U tvojoj dobi nije neobično da ti je ciklus neredovit ,no UZV jajnika i pregled kod ginekologa možeš učiniti.
Pozdrav!