Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tomislav

08.11.2005. 19:47

Pozdrav! Kao i većina mladih ljudi probleme s aknama imam i ja. Naime, ja imam akne već od sedmog razreda osnovne škole i još uvijek nikako da ih se riješim. Jedno duže vrijeme sam koristio klindamicin, ali nije bilo nikakvog poboljšanja. S početka akne sam imao po cijelom licu i vratu da bi se nakon nekog vremena one povukle u dosta velikoj mjeri, ali po vratu i u donjem dijelu lica naročito po bradi još uvijek su prisutne u dosta velikoj mjeri, a novi prištići izbili su mi na podlakticama i natkoljenicama. Ja bih Vas zamolio za savjet u izboru nekog preparta pomoću kojeg bi ih se mogao riješiti. Hvala!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

13.11.2005. 18:25

Poštovani Tomislave!

Akne se mogu pojavljivati tijekom puberteta ,ali i kasnije u odrasloj dobi,zato nije čudno da ih ti još uvijek imaš.Bilo bi najbolje da se javiš dermatologu koji će prema izgledu tvojih akne odlučiti koji je za tebe lijek najbolji.Dolazi u obzir primjena antibiotika koje trebaš piti najmanje mjesec dana (tetraciklini),a lokalno primjena benzoil peroxida ili adapalena ili klindamicina.
Pozdrav!