Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


akne i diane 35


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

alenra1409

31.05.2015. 13:10

Postovani..

Prije godinu dana sam koristila Yaz prvenstveno zbog kontracepcije a i zbog obilnih i bolnih menstruacija i akni. Imam velike upalne cvorice i cisticne akne vec duze vrijeme i nista mi do sad nije pomoglo ni antibiotici nit neka lokalna terapija. Pa mi je na gin.pregledu ginekolog savjetovao da pokusam sa diane 35 i zbog kontracepcije i ostalih navedenih problema. I pocela sam sa terapijom u petak 22.05. Tada mi nije bilo puno akni medjutim prije dva dana su naglo pocele izlazitiu predjelu obraza i brade upaljene su i crvene. Moje pitanje je da li je to normalna reakcija za ocekivati zbog promjena organizmu , i da li ce se ubrzo povuci? Da li se trebam brinuti? Jer su stvarno bolne na dodir i samo crvene i natecene.. lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.06.2015. 14:00

Za učinak Diane 35 trebat će pričekati nekoliko mjeseci. Pogoršanje nema veze s tim preparatom. Možda bi trebala neka lokalna terapija (npr. Duac gel).

Ru

17.09.2015. 00:05

Poštovani,
Dijane 35 pijem već deset godina (sada imam 31), prvenstveno zbog akni. Cijelo to vrijeme stanje je bilo uglavnom u redu, tu i tamo koji prištić. Međutim, unazad kojih mjesec dana izbilo mi je jako puno akni, naročito po bradi i obrazima, i to cističnih, zapravo puno gorih nego prije uzimanja Dijana. Terapiju sam redovno uzimala i uzimam. Je li moguće da se tijelo naviknulo na Dijane nakon svih tih godina i da one zapravo više nemaju učinka? Što mi preporučujete, da probam promijeniti? Unaprijed puno hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.09.2015. 10:10

Vama sada očito treba prvenstveno dermatološka terapija. Vjerojatno bi trebali uzimati antibiotike na usta, a možda (ako je zaista tako loše) dolazi u obzir terapija izotretinoinom (Roaccutane).

Ru

18.09.2015. 14:55

Poštovani, hvala Vam na odgovoru. Bila sam kod dermatologinje koja mi je zasad pripisala vađenje hormona štitnjače i spolnih hormona. Zanima me je li rezultat spolnih hormona relevantan budući da sam već deset godina na Dijanama, ako je, u koje vrijeme ciklusa mi preporučujete da ga napravim? Hvala unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.09.2015. 23:25

Ova pitanja su za endokrinologa.

mat0207

30.10.2015. 21:10

imam 19godina, s aknama se borim od 11.godine. prije godinu dana otkriveno je da imam sindrom policisticnih jajnika i dermatologica je uvela terapiju diane 35. lokalno sona gel, effaclar gel za umivanje i duo+. nakon pocetne faze gdje je sve izaslo na povrsinu, stanje lica se znatno popravilo. akne na celu su u potpunosti nestale i nisu se pojavljivale, samo bih imala poneku papulopustulu oko usta i na bradi. unazad mjesec dana stanje se opet pogorsalo, na celu su izasle papulopustule i to u znatnom broju, takoder po obrazima i bradi. stanje mi je trenutno gore nego kad sam tek pocela s uzimanjem diane tableta , koje i dalje pijem. neznam sto da vise radim i sto je dovelo do ove nagle promjene i ponovnog izlaska akni.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.10.2015. 10:55

Nekada dolazi do pogoršanja akni i bez vidljivog razloga. Kod Vas je vjerojatno potrebna terapija antibioticima na usta (npr. doksiciklin kroz 2-3 mjeseca). Bilo bi dobro da napravite i ginekološki pregled da se razmotri daljnja potreba uzimanja Diane 35.