Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Akne oko usta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Damir

10.01.2006. 17:35

Imam 18 god, nikada nisam imao akne, ali evo već godina dana počeli su da se pojavljuju, kada nestanu ostaju crveni ožiljci, primjetio sam nešto slično aknama i na stražnjem donjem dijelu glave koji se nakon nekog vremena isuše i prestanu biti bolni, jednostavno nestaju, zbog čega su nastali ti poremećaji na koži.

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

22.01.2006. 21:09

Poštovani Damire!

Acne mogu nastati na svim mjestima koja obiluju žlijezdama lojnicama-to je najčešće lice,zatim gornja trećina trupa - prsište,ramena,leđa,nadlaktice.Mogu se ponekad razviti i na mjestima na kojima ih rjeđe očekujemo -kao što su prepone,glutealna regija,zatiljak.Pravi uzrok njihovog nastanka još uvijek nije sasvim jasan
no zna se da je za njihov nastanak nekada važna genetska predispozicija,zatim utjecaj muških spolnih hormona na žlijezde lojnice dovodi do povećane produkcije loja,kod djevojaka se često acne nalaze u sklopu sindroma policističnih jajnika,stres može pogoršati acne,intenzivno sunčanje i pojačano znojenje može pogoršati acne,te neki lijekovi i kozmetički pripravci mogu utjecati na pojavu acne.

Pozdrav!