Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne u 26-oj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ninocka25

18.02.2013. 23:30

Poštovani!!!
Imam 26 godina i nisam imala problema sa aknama do prije 6 mjeseci! Pojavile su se na čelu i to više na lijevoj polovini! Bila sam kod dermatologa i ovo je nalaz Dg: Acnae papulopustulosa; Acnae steroidal. suspp.... Th: Lokalno: Sebamed face sapun, po potrebi; Clyndamicinski losion, bistri u toku dana, Clyndamicinska mixtura, samo uveče; Stanicid ung, na gnojanice! Terapiju sprovodim već mjesec dana al kako prođu jedne, javljaju se druge! A inače pijem već 2 mjeseca kontracepcijske pilule Yaz pa su mi rekli da ne mogu raditi nalaze polnih hormona jer neće pokazati pravu vrijednost! Nadam se da ćete mi predložiti nešto drugo i pomoći! Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.02.2013. 10:20

Ako Vam nakon mjesec dana nije bolje na loklanu antibiotsku terapiju, mislim da bi bilo dobro da provedete terapija antibioticima na usta (npr. doksiciklin od 100 mg 1 tabletu tijekom kroz 4-8 tjedana). Naravno, takvu terapiju Vam mora propisati liječnik ako smatra da je potrebno. Yaz tablete mogu samo pomoći.