Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


diane


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nina

19.07.2005. 22:33

Poštovani!
Imala sam do prije 6 mjeseci akne, ne po cijelom licu, ali oovoljno da mi predstavljaju problem i ružno estetski izgledaju. Čitav život sam imala problema s masnom kožom i prištićima, iako je bilo razdoblja po par mjeseci kada mi se koža potpuno očistila. pokušala sam sve moguće vrste krema, antibiotika i losiona, te sam u par navrata uzimala oralno antibiotike, ali su rezultati bili nikakvi. Potom, prije 6 mjeseci odlučiula sam, po preporuci ginekologa pokušati s diane, iako nisam imala policistične jajnike. rezlutati su izvanredni, par mjeseci nemam niti jedan orištić i koža mi je od masne postala normalna. Zanima me, ako prestanem uzimati pilule, hoće lise stanje opet vratiti na staro? drugim riječima, djeluju li samo dok se piju ili im je djelovanje dugoročno?
Trenutačno nemam spolne odnose pa nemam potrebu za oralnim kontraceptivima, a uz Diane sam dobila par kilograma na težini i pomalo celulita pa jedva čekam da se "skinem" s njih, ali me strah ponovnih akni.

mr.sc. Jadranka Sokol, dr. med.

08.08.2005. 19:10

Poštovana Nina!

Ukoliko uzimaš Diane 35 -6 mjeseci predlažem da još ne prekidaš liječenje.Svakako učini kontrolnu krvnu sliku i koagulogram te kontrolni pregled kod ginekologa.
Nažalost nakon prestanka uzimanja Diane 35 kod nekih pacijentica dolazi do recidiva akne.
Pozdrav!