Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Fleke, akne, strije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jadranko1337

28.03.2013. 16:20

Poštovani,

Imam 19 godina i borim se sa aknama na licu od svoje 13 godine. Naime lice nije tako strašno, koristio sam Dercome, effaclar duo, sona gel, sona kremu i to je samo privremeno pomoglo, koža mi se navikla na te proizvode te mi sada više ne pomažu. U kosi sam imao ljuskice dugo godina, probao Oronozol šampon te je također privremeno pomagao, ali već godinu dana hvala Bogu nemam ništa u kosi nećete vjerovati to je zbog Head and shoulders šampona. Također seboreju sam imao i u obrvama, ljuske te ih imam dan danas, između obrva mi se također naprave ljuske, te nakon što ih otrgnem nastaje crvenilo koje traje 4 dana, no međutim da skratim priču najveći problem su mi sada leđa, na leđima 15cm iznad stražnjice te od tog mjesta idu kao slovo V počinju ožiljci, pokoji prištić te flekem, najviše me muće te crvene, smeđe fleke, bio sam kod dermatologa nedavno te mi je prepisala lijek Lamisil, koristio sam ga mjesec dana, te nisam vidio nikakve pomake niti poboljšanja, imam osjećaj da mi je sve gore i gore, moramo samo napomenuti da nikada nisam imao niti jedan prištić na leđima, te do prije 2 godine mi se pojavio koji i dermatologica mi je prepisala Dercome da korisitm svaki dan prije spavanja i stavljam sonu, to sam radio i stvar se pogoršavala, od dercoma su mi nastale sigurno te flekice i ožiljci koji odvratno izgledaju.. Ne znam više što da radim, komu da se obratim.. Bavim se sportom, higijena mi je na prvom mjestu imam Silverex tuš sa filterom, da se tuširam s čistom vodom, svaki dan čista roba, čisti ručnik.. Ne znam, pomozite molim vas..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.03.2013. 17:00

Ako Vam zaakne ne pomaže lokalna terapija, možda bi trebalo provesti terapiju tetraciklinima kroz 6-8 tjedana (npr. Doksiciklin od 100 mg 1x1 tableta dnevno). Ova terapija pomogla bi i za seboroički dermatitis na licu. Što se tiće leđa, Vaš opis je dosta konfuzan i ne može se zaključiti preko računala jesu li promjene gljivične (koristili ste Lamisil ), jeli riječ o aknama i imaju li promjene veze s korištenjem Dercoma.

jadranko1337

30.03.2013. 15:00

Poštovani,

Dermatologica je rekla da se radi o gljivičnoj infekciji, te da ujutro stavljam Dercome i navečer Lamisil, to sve mi je uzrokovalo svrbež i crvenilo, prestao sam to koristiti i više me ne svrbi niti se crveni, nemam puno prištića na leđima, imam puno ožiljaka koji na oko izgledaju kao sitni crveno/smeđi prištići i jako ružno izgleda, meni treba pomoć za te fleke.

Na nalazu piše na leđima ima dosta papula i papulopustula te ožiljkastih promjena, smeđkaste makule na leđima Darier +/-

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2013. 16:45

Kod gljivične infekcije se ne daje Dercome. Nadalje, opis promjena baš ne odgovara za gljivičnu infekciju. Preporučio bih da potražite mišljenje drugog dermatologa, jer postoji mogućnost da niste dobro liječeni. Nažalost, preko računala se to neće moći riješiti.

lara8812

22.04.2013. 21:30

Postovani,

imam problem s miteserima i necistom kozom. Naime, koristila sam razne preparate ali jednostavno mi koza radi sto je njoj volja. Od pristica imam tamne flekice po licu i nikako ih se ne mogu rijesiti (kao i zacepljenih pora). Inace mi je samo T zona problematicna, a ostatak koze suh. Nemam puno pristica i ne smeta mi bas toliko ali te flekice mi zagorcavaju zivot. Trenutno koristim neku kremu na biljnoj bazi za izbjeljivanje tih flekica (krema se zove vita) i tek se rezultati pocinju ocitovati nakon nekih mjesec dana, ali bas ne vjerujem u to jer nisu se nimalo posvijetlile a koristim kremu skoro 3 tjedna. Molim Vas da mi preporucite nesto da mi se prestanu pojavljivati te fleke.

Srdacan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.04.2013. 13:20

Postupalne pigmentacije koje Vi imate česte su nakon akni. One mogu potrajati i mjesecima, te na to morate biti spremni. Nema brzih rješenja. Možete pokušati s Sona kremom 2x dnevno (ako idete na sunce samo navečer). Ako nakon 2 mjeseca ne bude rezultata, na jesen treba pokušati s peelinzima s AHA kiselinama.

lara8812

25.04.2013. 17:25

Hvala Vam.

Srdačan pozdrav!

mia1990

17.07.2013. 11:00

Postovanje doktore, imam 22 godine i imala sam akne na licu medjutim ostali su mi oziljci i smedje flekice pa me zanima na koji nacin ih mogu ukloniti!!!
Unaprijed zahvalan!!!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.07.2013. 12:10

Uklanjanje hiperpigmnetacija i ožiljaka je često dugotrajan i složen proces koji obično uključuje više postupaka. Nadalje, ožiljci se najčešće ne mogu u potpunosti ukloniti. Za hiperpigmetacije dolaze u obzir lokalni retinoidi, kemijski peelinzi, azelaična kislina u obliku keme its. Preduvjet za njihovo uklanjanje je izbjegavanje jačeg izlaganja suncu i korištenje krema sa zaštitnim faktorima. Za uklanjanje ožiljaka dolaze u obzir keemijski peelinzi, laserski tretmani itd. Svi navedeni postupci rade se u jesen i zimu, o izbor tretmana određuje dermatolog na pregledu.