Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


minostad


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hana.sali

20.07.2013. 18:25

Pozdrav,

poštovani imam probleme s aknama vec dugi niz godina, i to velike crvene upaljene koje se ne mogu istisnuti.. uglavnom koristim benzaknen gel 10% salicilni alkohol, te girodal crnu mast s vremena na vrijeme kad su bas jake akne da ih izvuce van.. to mi je sve deramtolog prepisao davno, i uvijek koristim istu terapiju. također sam koristila i antibiotike hirmaicin, i zadnji put sam ih koristila 15.07.2013, tj tada sam zadnju tabletu popila, inače su mi uvijek djelovale i nakon zavrsene terapije akne bi se povukle i to bih trajalo nekih 6 mj, medjutim ovaj put nisu se smanjile.. farmaceut u jednoj apoteci mi je rekao da postoje neki antibiotici minostad-minociklin,namjenjen bas iskljucivo za akne i preporucio mi je njih.. pa me zanima sada koliko trebam cekati da pocnem uzimati minostad jer sam nedavno uzimala hiramicin(koji mi ovaj put nije nista pomogao) i na koji nacin da uzimam ? 2*1 50mg, od pocetka prvog dana ili da prvi dan 200 mg pa da nastavim sa 100 mg dnevno ?

zahvaljujem i nadam se brzom odg..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.07.2013. 21:35

Mislim da bi prije početka terapije minociklinom trebalo proći barem 2 mjeseca. Osim što ste s tetraciklinima tek nedavno završili, ljeto nije najbolje za početak terapije minociklinom zbog rizika od pigmentacija ako se ovi lijekovi uzimaju uz izlaganje UV svjetlu. Mislim da možete od početka uzimati 100 mg dnevno.

hana.sali

21.07.2013. 15:15

Poštovani,
je li puno opasno ako ih ranije pocnem uzimati, jer stvarno vise ne znam sta da radim.. akne su pocele da uticu na moj socijalni zivot i na samopouzdanje.. pa ako nije opasno da ih ranije pocnem uzimati? hiramicin sam koristila samo 5 dana, tj dvije kutije, 10 tableta.. a nebi se puno izlagala dnevnoj svjetlosti dok koristim minostad.. osim ako su nuspojave velike, onda mih razumijela i pricekala bih .. hvala vam jos jednom na odg.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.07.2013. 18:55

Minociklin smije propisati samo liječnik, te to nije i ne može biti samo Vaša odluka. Moje mišljenje sam Vam jasno napisao, a Vaš dermatolog može donijeti i drugačiju odluku.