Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


hormoni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja

26.05.2005. 16:51

vec duze od godinu dana ne jedem nista sa secerom, kao ni bilo kakvu tjesteninu. jedem mnogo voca, povrca, meso, jaja, riba...ponekad kukuruz, kikiriki i suncokretove sjemenke. mislila sam da se zdravo hranim ali problemi koje imam sa kozom lica u posljednjih 6 mjeseci su me bacili u depresiju. naime, stalno mi se pojavljuju crvene natecene i bolne akne po obrazima, bude ih samo 2-3 ali nikako ne prestaju. zbog svega toga mislim da sam nesto poremetila u svojoj prehrani, mozda zbog nedostatka zitarica? nije mi jasno zasto se to desava, ima li veze sa hormonima, sta da radim? ne ide mi se kod kozmeticarke jer se bojim da bi se akne vratile.

mr.sc. Jadranka Sokol, dr.med.

05.06.2005. 23:20

Poštovana Majo!

Pojava akne najčešće ima veze sa hormonima,znatno rjeđe sa prehranom-mnogi autori se slažu da masna i slana hrana kod nekih pacijenata može pogoršati akne,no to je uistinu sasvim individualna pojava.Svakako posjetite dermatologa -prema opisu koji ste mi poslali kod vas će biti potrebno sistemsko liječenje nakon prethodne laboratorijske obrade .

Vedrana

27.06.2005. 12:34

Ja sam 5 godina imala problema s aknama, ali upravo sam završila terapiju Roaccutaneom i sad nakom 6 mjeseci imam super čisto lice ! Probala sam svega i svačega ,ali mi je jedino roaccutanne pomogao ! Ali obavezno se savjetujte s dermatologom jer lijek zahtjeva poseban tretman i jako je iscrpljujući ! Suhoća usana i kože za vrijeme terapije je ogromna , toliko da sam Zagrebački melem trošila u velikim količinama! Ali eto hvala Bogu sad je gotovo .Kažu da se ne vraćaju poslije , ali ja čekam i nadam se da je talo ! Još da mi je rješit ožiljke(malo ih je al svejedno ) i rat je završen !!!!


Pozdrav

mr.sc. Jadranka Sokol, dr. med.

03.07.2005. 23:38

Poštovana Vedrana!

Ukoliko je liječenje Roaccutanom upravo završilo strpite se još par mjeseci da se koža potpuno oporavi od suhoće da bi se mogli započeti tretmani vaših ožiljaka -javite se dermatologu !

Tajana253

16.04.2014. 00:50

Poštovani, da li uzrok akni moze biti mrsavost(kod zena nagli gubitak potrebnog postotka masti) zbog koje se spolne hormone moze izbaciti iz ravnoteze,bez da se radi o PCOS-u? Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.04.2014. 18:40

U principu ne.