Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ni ne trebam pisati naziv teme ;)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

martina

05.12.2005. 20:23

postovanje!
imam 23 godine i naravno probleme sa aknama, kao i svi ostali.
akne su mi buknule prije 4 godine, odjednom, i tadasnja dermatologinja me lijecila svim mogucim antibioticima koji postoje. to naravno nije bas pomoglo.
onda sam nasla novog dermatologa koji mi je dao diane, njih sam pila 2, 5 godine i dobro sam ih podnosila. trebalo je vremena da pocnu djelovati i da se lice smiri ali na kraju je sve bilo ok. uz diane koristila sam i razne kreme, kao sto je differin, eudyna, erydermic i sl.
kad mi se lice skroz ocisitilo napravila sam i kemijski piling - koji nije bas uklonio oziljke skroz ali moram priznati da mi oziljci ipak nisu jako strasni.
prestala sam ih piti u 5mj. i sad mi je lice grozno - u zadnjih dva mjeseca se jako pogorsalo. strah me da se ne javi ona strasna upala kakvu sam prije imala. prije sam imala velike bolne potkozne najvise na obrazima a sada imam takve po bradi, i kod sljepoocnica uz korijen kose. uz to da mi je celo puno onih sitnih malih.
pocela sam piti yasmin, sad sam popila kutiju i pol a meni je lice grozno i dalje, cak sam se pocela pitati je li moguce da tablete pogorsavaju stanje? ili je to premalo hormona za moj problem?
a diane mi se zbilja opet ne piju.
ne znam sta da radim, koje preparate da koristim ( jel mi mozete preporuciti neku kremu ), koje tablete da pijem...
cula sam za taj roaccutane, premda ga moj dermatolog nije nikad spominjao..
sto mislite?
hvala!!!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

18.12.2005. 21:21

Draga Martina!

Diane 35 su svakako bolji izbor za liječenje težeg oblika acne nego što su Yasmin tbl,a ako nisu dovoljne mogu se kombinirati sa Roaccutanom.Odluku morate prepustiti dermatologu koji će prema kliničkoj slici i vlastitom iskustvu donjeti preporuku za liječenje.
Javite se!
Pozdrav!