Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Isušena koža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kristina95

06.11.2020. 13:05

Poštovani,
Imam 25 godina i mješovitu kožu sklonu aknama. Na dermatološkom pregledu mi je propisana terapija: decrome clear gel ujutro i navečer, eritoromicin 2x dnevno, sona gel navečer i effaclar duo + ujutro. Nakon nekoliko dana korištenja primjetila sam da mi je koža postala dosta isušena. Imate li neku preporuku ili savjet za neki proizvod koji bi mogla koristiti uz ove proizvode kako bi se spriječilo isušivanje kože?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Borna Pavičić, dr. med.

09.11.2020. 17:35

Poštovana,

Terpija za akne i djeluje na principu isušivanja kože, no u vašem slučaju je terapija pretjerana te bi Vam preporučio da za umivanje lica primijenjujete neki od gelova za pranje (Effaclar i slični), a da ujutro aplicirate Effaclar duo plus kremu, a navečer Sona gel ako na koži prevladavaju komedoni (miteseri) ili Dercome Clear ako ima i upalnih promjena.....Umjesto ta dva preparata bi preporučio Epiduo gel koji je fiksna kombinacija benzoil peroksida i adapalena. Eritromicinski losion treba primijenjivati samo na upalne promjene.

tena1806

24.11.2020. 22:50

Pozdrav,

Jutri nakon ciscenja lica stavljam zynerit losion ( eritromicin+cink), smije li nakon sto se losion osusi, ici hidratantna krema?

Borna Pavičić, dr. med.

25.11.2020. 01:30

Poštovana,

ukoliko je koža nakon tretmana isušena, slobodno možete primijeniti neku od hidratantnih krema prilagođenu takvom tipu kože.