Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 250 | Broj poruka: 1293

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Potkožne akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dalmos20

26.09.2017. 13:50

Pozdrav,

Imam 27 godina i do zadnjih par godina nisam imao većih problema što se tiče akni i prištića ali u zadnje vrijeme mi stalno izbijaju potkožne akne. Bio sam kod dermatologa koji mi je prepisao Eritromicin (1 x dnevno) i Skinorem kremu (1x navečer) te Betrion kada osjetim da će mi izbaciti potkožna akna. Na preporuku dermatologa sam napravio bris nosa i rezultati su sljedeći: amoksicilin, amoksicilin+klavulanska kiselina, cefaleksin, cefuroksim, sulfametoksazol + trimetoprim, gentamicin, cefiksim na sve sam to OSJETLJIV. Na temelju tih rezultata dermatolog mi je rekao da će mi prepisati CEFALEKSIN. Zanima me da li je to odgovarajuća terapija jer mi je dosta više borbe s tim napastima, ili možda ima nešto učinkovitije?

Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.09.2017. 13:10

Dermatolog koji vas liječi ima najbolji uvod u vaše trenutno stanje. Za svakog pacijenta je terapija individualna. Cefaleksin nije terapija za akne, nego za bakteriju koja je nađena u nosu.