Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


madež+prištić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

brucoschica

14.12.2007. 16:50

Poštovani,
neko dan sam dobila prišt točno tik do malog madeža kojeg imam na bradi čitav život. Nisam ga mislila dirati ali nisam izdržala i počela sam se drapati! Sinoć sam tu krasticu "muški" odrapala i čini mi se da sam skinula i madež jer više ga nema, ostala je sam malena crvena krastica, kao kada se i stisne prištići! Znam da s madežima treba paziti pa me zanima je li ovo veliki problem? Što sad? Ništa se nije upalilo i nema nikakvih naznaka da nešto nije u redu...Postoji samo crvena točkica....

Unaprijed hvala na odgovoru!

Mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

04.01.2008. 22:35

Poštovana!

Često se dogodi upala lojnice uz madež,tada se madež počne mijenjati-obično se poveća,zacrveni,nabubri,svrbi i sl.
U većini slučajeva upalni proces brzo sanira i madež se ponovo vrati u početni oblik-to najčešće nije razlog za paniku.Ukoliko se površina madeža ogrebe -nastaje krasta koja nakon 8-10 dana otpadne i tada treba posjetiti dermatologa koji će uz pomoć dermatoskopa pregledati madež ili ono što je od njega ostalo te će vam dati najbolji savjet o daljnjem postupku.
Pozdrav!