Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1366

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ožiljci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja

12.11.2005. 00:01

Imam 22 godine i akne od 7 razreda, probala sam vec sve i svasta, diane, geomicin, koristim diferin gel... nakon svake terapije stanje mi se popravi, ali nakon nekog vremena vrati na staro. Razmisljala sam da pocnem piti Roacutanne u vezi akni, no nekim se osobama i nakon terapije njima stanje vratilo. Međutim trenutno su mi najgori problem oziljci, koji su sitni, ali brojni i duboki. Bi li mi laser mogao pomoci i koliko je rizik, odnosno šanse da mi bude jos gore? Postoji li neka krema koju mozemo staviti na svjezi oziljak da zaraste? Za vrijeme terapije Roacutannom, smije li se ici na terapije poput microdermoabrazije ili Aha kisalinama?
Hvala unaprijed!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

20.11.2005. 18:13

Draga Majo!

Roaccutane je vrlo učinkovit lijek koji se primjenjuje u liječenju težih oblika akne,a kod djevojaka je uz njega obavezna i kontracepcija.
Oko 80% bolesnika nakon liječenja Roaccutanom nema recidiva bolesti,a kod 20% moguće je da se akne vrate.
Za vrijeme liječenja Roaccutanom ne smije se raditi mikrodermoabrazija ,niti tretmani AHA kiselinama,najmanje 6 mjeseci ,a preporuka je i do godinu dana nakon završetka uzimanja Roaccutana.
U liječenju ožiljakstih promjena laser bi mogao pomoći,a na ožiljakste promjene mogu se mazati kreme koje sadrže AHA.

Pozdrav!

lejla

28.11.2005. 13:39

..imam 19 godina..s licem nikada nisam imala problema...sve do pocetka prosle godine..tad su mi se pojavile potkozne akne i normalne akne u predjelu T zone..ali narucito na bradi i oko usana..(donje usne)..

korstila sam sva moguca sredstva za ciscenje lica..ali nista nije uspijelo..sto vise...mislim da je to djelovalo lose na kozu..

posjetila sam kozmeticarku..koja mi je zabranila koristenje ikakvih sredstava za ciscenje lica..i rekla da ne smijem iritirati ni u najmanjem smislu kozu..jer imam jako osjetljivi tip koze..

godina je vec prosla...stanje je bolje...medjutim...pojavljuju se i dalje ..ali u manjem broju..ali sto mi najvise smeta jesu oziljci od ranijih akni..koje je nemoguce izbrisati..

inace sam tamnoputa ,..jos kad vidim te crne mrljice..osjecam se uzasno..

nisam koristila nikakve antibiotike niti bilo kakve druge tablete...

sta mi predlazete..???

postojili neki prirodni nacin lijecanja??

vasa lejla