Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


prištići


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

22.05.2005. 22:55

Poštovani,
nikad nisam imala problema sa prištićima, naprotiv govorili su mi da imam savršen ten.
i onda sa 30 godina ...prištići!Bila sam kod dermat. u međuvremenu prošla dvije trudnoće pa smo mislili da luduju hormoni. sad je to sve prošlo ali moji prištići nikako.
najprije mi je terapija pomogla- antopar gel i čišćenje lica. jedno vrijeme je bilo Ok sad vidim da se pogoršava.
Trenutno mi dermat. daje skinoren i kremu za suhu kožu-to koristim i budući mi se pogoršalo tražila sam savjet drugog dermat.
Njegovo mišljenje je da je Skinoren ok ali ne krema za suhu kožu , kaže da mi je lice dehidrirano, da imam komedone i mitesere.Predlaže-tretman kod kozmetičara po muradu, Apaisak za masnu i iritiranu kožu.
Sad imam 35 g. i mene zanima zbog čega sam dobila te nesretne prištiće sa 30 g.inače sam zdrava i u porodici mi nemaju problema sa kožom. Molim vaše mišljenje i savjet kome da se obratim.

ljep pozdrav

mr.sc. Jadranka Sokol, dr.med.

05.06.2005. 23:53

Poštovana Ana!

Pojava prištića u tridesetim godinama može biti povezana sa hormonima
te bi stoga trebali učiniti analizu hormona štitnjače i spolnih hormona,te UZV jajnika. Ukoliko imate tegobe u smislu gastritisa trebali bi učiniti i test na Helicobater pylori.Sa nalazima posjetite dermatologa.