Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


salicilna kiselina,antopar


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nera

07.06.2005. 14:24

Prvo,hvala na ovom forumu,super je dobiti stručno mišljenje o vašem problemu a pritom ne platiti 200kn!Dakle,akne imam već 20godina,
uvijek blaži oblik,i toliko godina se i borim s njima.
Mislim da sam većinu mogućih tretmana već probala,antibiotici,kreme,pilinzi,maske,hormon.pilule...sve to djeluje kratkotrajno i opet ispočetka!Želim poručiti svim "aknašima" ovdje:
liječenje akni je skupo,sporo,nema čudesnog preparata!Akne treba prihvatiti i gotovo!Netko ima velik nos,netko je ćelav,netko je glup a netko ima akne!Sve je to dio osobnosti i kad si čovjek to tako posloži ne dobije živčani slom za svaki novi prišt!
Uglavnom,moja preporuka:1x mj. čišćenje lica u salonu i kvalitetna preparativna kozmetika svakodnevno=
stanje podnošljivo! Puno sreće svima!
Pitanje za Vas:
1.čitam o salicilnoj kiselini,kako brzo (da,wright!) djeluje
na akne pa vas pitam koje (konkretno) kreme su na toj bazi (pa da probam i to čudo)?
2.antopar gel mi iritira kožu(crvenilo i svrab) a baš ga puno preporučuju,ima li možda kakav preparat s manjim sadržajem tog benzol-peroksida(probala 5%tni) da pokušam ili da ga jednostavno zaboravim?
Puno hvala,čitam vas i dalje!

mr.sc. Jadranka Sokol, dr.med.

19.06.2005. 23:44

Poštovana Nera!

Salicilna kiselina ima tzv. keratolitičko ,ili kada su akne u pitanju još bolje rečeno ,komedolitičko djelovanje -što znači da može usporiti i suzbiti stvaranje komedona(mitesera).Najčešće se primjenjuje u obliku losiona, uglavnom kod masnije i deblje kože ,budući da osjetljivu i nježnu kožu može dodatno osušiti i iritirati.

Benzoil peroksid je odličan lijek sa visokim antimikrobnim učinkom koji ne dovodi do pojave rezistencije bakterija kao antibiotici ,što je njegova dobra strana.Loša strana je moguća iritacija koju ste i sami opisali.
Na tržištu se nalazi kao 2,5%,3%,5% i 10% emulzija,gel ili krema.
U početku na lice treba stavljati najniži postotak u obliku emulzije ,a kada se koža privikne može se prijeći i na viši postotak.

Ako su u pitanju upalne akne moja preporuka je radije benzoil peroksid nego salicilna kiselina. Pozdrav!