Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Seboroicni dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lana998

22.04.2021. 17:40

Postovani, naime prije 2 godine mi se pojavila seboreja po vlasistu. Nakon toga je krenula ekstremno da mi opada kosa. Dermatolog kod kojeg sam isla potvrdio je da je rijec o dermatitisu, ali mi nije rekao da li moze da mi kosa opada kao razlog ( opadala je jedno vrijeme u pramenovima). Nakon toga je preslo na obrve, sve i svasta sam probala da koristim, nista nije dalo rezultate. Sad mi je zahvatilo podrucje T zone, narocito izrazeno oko nosa. Pocela sam da koristim La roche posay liniju proizvoda, medjutim jos vise je krenulo lice da mi se guli. Da li je moguce da je to u pocetku normalno i kolike su sanse da zbog seboreje opada kosa? Sve proizvode sto sam koristila samo su pogorsale situaciju i vec nakon prvog puta kad bih primjetila da ne djeluje dobro, prestala bih da ih koristim. Unaprijed hvala.

Borna Pavičić, dr. med.

29.04.2021. 09:35

Poštovana,
kod jačeg seborojičnog dermatitisa moguće je ispadanje kose, ali nije baš uobičajeno u ovako ekstremnim razmjerima. Dermatokozmetički preparati mogu popraviti blaže oblike dermatitisa i dobri su za dnevnu rutinu kao terapija održavanja, no za teže oblike dermatitisa potrena je medikamentozna terapija, no za tu terapiju je potreban pregled dermatologa.