Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 272 | Broj poruka: 1365

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


SOS


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ina

27.04.2006. 10:12

Postovani,

imam 27 godina i u posljednja 2 mjeseca pojavile su mi se akne na licu i po vratu (posebno je izrazeno celo, desna strana lica i vrata). Prvih mjesec dana nisam se obratila lijecniku, buduci da sam mislila da je to neka alergija na proljece i sama sam posezala za nekim preparatima (npr. sapun za umivanje "Avene"blunk. Buduci da je stvar postajala ozbiljnija obratila sam se dermatologu.Tada mi je receno da se radi o aknama i dobila sam neki preparat na bazi sumpora, cinka i jos nekih sastojaka koji nanosim svako vece prije spavanja (masa podsjeca na krec). Obzirom da se situacija uopce nije mijenjala, potrazila sam savjet jos jednog dermatolaga i rekao mi je da se radi o teskim aknama. Dobila sam neku AHA pjenu za umivanje, kremu na bazi kamilice, skinoren i kontracepcijske pilule Diane 35, koje trebam uzimati najmanje tri mjeseca. Jos nisam pocela sa uzimanejm oralne kontarcepcije (sumnjicava sam po pitanju uzimanja kontraceptivnih pilula) i kreme skinoren, dok sam se pocela umivati sa navedenom pjenom i nakon toga stavljam kremu od kamilice.
Jos uvijek prije spavanja stavljam masu na bazi cinka i sumpora, iako sam se s vremenom uvjerila da mi uopce ne pomaze. Svako jutro se probudim sa novim pristicima na licu i postala sam ocajna. Naime, nikada do sada nisam imala problematicno lice. Zaboravila sam Vam reci da mi je kozmeticarka preporucila ciscenje lica, premda se ja trenutno uopce ne usudjujem podrvgnuti ciscenju, jer se plasim da se stanje jos vise ne pogorsa. Kako gledate na Vichy kozmetiku, da li mi je preporucujete?
Zaista bih voljela cuti Vase misljenje i ukoliko imate neki savjet koji bi mi mogao pomoci bila bih Vam jako zahvalna.

Unaprijed zahvalna.
Ina

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 08:36

Poštovana Ina!
Ako do 27.g. niste nikada imali problem sa prištićima po licu predlažem da učinite analizu hormona štitnjače,spolnih hormona,UZV jajnika,te izdisajni test na Helicobacter pylori.Sa tim nalazima mi se možete ponovo javiti!
Pozdrav!