Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Zatvoreni komedoni,miteseri


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ena20

26.03.2016. 18:05

Imam problem..
Lice mi je puno pristica,pokoja akna,zatvorenih komedona I crnih mitesera hrpa,najvise komedona ispod brade po bradi I celu,najvise crnih mitesera na nosu I po licu oko nosa I po celu,pristici vecinom brada I rubovi lica.
Koristim sona gel koji je vec nakon treceg dana smanjio komedone na dodir al tu su I dalje,naravno to se koristi 3 mjeseca tako da ce ti komedoni nestat do kraja nadam se I miteseri crni. Koristim effaclar gel za umivanje,effaclat tonik za odcepljivanje I smanjenje pora,effaclar duo +,naravno ovi proizvodi isusuju I agresivni su pa za hidratizaciju koristim babylove kremu od pantenola I hamamelis u zutoj tubici I effaclar H kremu,koristila sam obje I stvorili su mi se novi komedoni puno njih najvise ispod brade,sad ja neznam koja od te dvije kreme za hidratizaciju je to stvorila,a one tablice sa interneta stvarno ne shvacam da bi vidla koja od te dvije kreme je stvorila meni te nove komedone jer sam cula da ni jedna od te dvije kreme nije komedogena,a ja se borim protiv komedona a jedna od te dvije kreme ih ponovo stvara,pa vas stvarno molim jako jako da mi provjerite koja krema od te dvije effaclar H(ova krema me pecka I uopce mi se ne zeli upiti u lice) ili babylove je komedogena. Ako ni jedna od te dvije ne valjaju molim vas preporucite mi neku dnevnu za jaku hidratizaciju koja je skroz nekomedogena jer mi ocito smetaju I najmanje komedogene,treba mi neka jako hidratantna I ni malo komedogena,jer cu poludit s jednim proizvodima mi se micu ti zatvoreni komedoni tj jos su tu vide se,ali se manje osjete na dodir,a jedna od te dvije kreme dnevne hidratantne ih ponovo stvara. Puno puno puno hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.03.2016. 18:15

Effaclar sigurno nije komedogena, tako da je vjerojatno ova druga.

03.01.2017. 00:35

Borim se sa zatvorenim komedonima. Isla sam kod 2 dermatologa. Jedna gospodja je navela spaljivanje kao rjesenje, ali buduci da sam htjela drugo misljenje posjetila sam i 2. dermatologa, koji je rekao da je samo istiskivanje nacin. Ima li jos neki nacin koji bi mi mogao pomoci jer ne zelim istaumatizirati kozu bez potrebe? Cula sam za sonin gel. Ja imam soninu kremu. Ne znam ima li neke razlike? Bi li trebala pokusati s tim? Postoje li jos neki nacini? Imam inace suhu do normalnu kozu, ovisno o vremenskim uvjetima.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.01.2017. 22:10

Ako zaista imate zatvorene komedone, Sona krema ili gel može pomoći. Ako imate suhu kožu, krema je bolje rješenje.

Megamors

19.09.2017. 22:20

Poštovani,
već 3 mjeseca koristim Sona gel za zatvorene komedone. Mnogo mi je pomogla, međutim nisam ih se u potpunosti rješila i osjećam da njen učinak polako slabi. Pročitala sam na ovom portalu kako ste za par sličnih slučajeva preporučili također beonzoil peroksid, mislite li da bi to bio pametan sljedeći korak za mene, a u slučaju da nije što bi mi još moglo pomoći ? Imam suhu kožu i već sam bila kod 2 dermatologa, a samo ste mi Vi pomogli u prošlosti preporučivši mi Sona gel. Unaprijed hvala na odgovoru, lijep pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.09.2017. 14:25

Preko računala je teško i nezahvalno propisivati terapiju, ali u načelu benzoil peroksid (Dercome clear gel) možete pokušati. I on, kao i Sona (adapalen), isušuju kožu te treba koristiti hidratantne kreme.