Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darko Richter, dr. med.

09.12.2010. 10:35

Ja sam protiv toga da pacijenti govore doktorima što bi oni (doktori) trebali raditi.
Taman da sam ja 101% u pravu, ako tako ne misli onaj pred kojim ste na pregledu, badava vam sve. Jer, i kada učini te pretrage i kada dobije, racimo,očekivani pozitivni nalaz, što će on s time? Da zna što bi, već bi to predložio. Po meni, treba promijeniti doktora ili potražiti drugo mišljenje, ako s njime niste zadovoljni, a ne im govoriti što da rade. Svaki radi najbolje što može.

Frida1

10.12.2010. 10:25

Apsolutno se slažem s Vama. Znam da radite i rade najbolje što znaju i mogu a na meni je da li ću pri tome ostati ili tražiti druga mišljenja i pretrage. Praviti se pametan pred doktorima je apsurdno iako sam medicinske struke a dolazim k njima jer znam da su stručnjaci u tom području i definitivno znaju znanje.
Danas smo ponovo bili na pregledu kod dermatologa. Vraćena je na prehranu koja je bila i ranije te smo ponovo dobili kortikosteroidnu mast za oči. Dalje odlazimo na pregled ukoliko postoji potreba. Cinjenica je da se osip djelomično povukao te niti približno nije crven kao ranije ali se u ponekad intenzitet mijenja. Kihanje se smirilo i svrbež. Upute za daljnje pretrage nismo dobili, ali sljedeci tjedan ipak idemo na testiranja kod alergologa.
Još jednom Vam se zahvaljujem te ću svakako napisati razvoj situacije.
Lijepi pozdrav

Darko Richter, dr. med.

10.12.2010. 13:35

Ima atopijski ekcem i alergijski rinitis. Samo je pitanje da se alergija dokaže. Čak i nije toliko važno na što je alergična.

Frida1

10.12.2010. 14:20

Hvala Vam na savjetima. Sličnih sam mišljenja kao i Vi , ali bi ipak, ukoliko je moguće željela znati koji je to alergen da ga možemo eliminirati ili makar smanjiti. U slučaju nutrijenata da izbjegavamo tu ili te namirnice. Nadam se da me shvaćate. Obzirom da smo u četvrtak na pregledu i testiranju na Srebrnjaku da li postoji mogućnost da se osim Prick testa naprave ukupni i specificni IgE? Obzirom da ne znamo koji bi potencjalni alergen mogao biti u pitanju, a sada je faza da sumnjam gotovo na sve ( vjerujem da svi roditelji sa sličnim situacijama prolaze tu fazu dok se nađe ili ne prepozna uzrok blunk ) Znam da ima situacija kada se ne dokaže alergen, ali se dokaze alergija, odnosno al. reakcija. Ipak mislim da vrijedi pokušati...
Hvala još jednom i ispricavam se ukoliko sam nejasna u prepričavanju.

Darko Richter, dr. med.

10.12.2010. 21:20

Sada sete se toliko nafilozofirali, da vas to samo zbunjuje.
Alergijska se reakcija ne moće dokazati bez dokaza alergena. To je prvo. A drugo, imate termin na Srebrnjaku i tamo će se učiniti ono što dotični dr. bude smatrao potrebnim, a ne što ja smatram potrebnim.