Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija ili astma?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darko Richter, dr. med.

06.04.2008. 00:35

S obzirom na novi forum ASTMA, premjestio sam vaš upit, tako da ubuduće, pitanja astme možemo promatrati posebno.

Enheduana 05.04.2008. 00:35
Alergija ili astma?

Poštovani doktore,

zadnje 2 godine u proljeće i jesen uvijek imam iste simptome koji traju nekoliko tjedana te sa zimom, odnosno ljetom prestaju: otežano disanje koje prelazi u gušenje i jaki kašalj, a osobito je jako ujutro i uvečer. Osim toga stalno kišem i curi mi iz nosa bezbojna sluz.
Prskam se s Flixonase i pijem Claretine, ali na žalost kao da uvijek krenem prekasno s terapijom jer trpim do zadnjeg trenutka. Svaku sezonu tegobe su mi sve jače i problematičnije.
Ovu zimu sam bila kod pulmologa, ali baš nakon što su mi tegobe prestale (nisam se mogla naručiti ranije). Inače tata mi ima astmu. Pulmolog mi nije napravio spirometriju već me samo poslušao i rekao da je sve uredno. Tada više nisam osjećala simptome jer je jesen bila prošla. Radila sam krvne alergo testove i pokazali su da je sve uredno.
S dolaskom proljeća opet je sve počelo ispočetka, tegobe imam negdje tjedan dana, a već 4 dana pijem Claritine i prskam Flixonase u nos. Još nisu počeli djelovati, i nisam sigurna hoće li ili će jednostavno to što mi smeta nestati.

Za 2-3 tjedna sigurno idem na alergotest tako da će vjerojatno misterija biti riješena, ali svejedno bih Vas zamolila da mi odgovorite na 2 pitanja koja me muče:
1. Je li pulmolog mogao "ne čuti" astmu, ako je ona npr. u nekom početnom stadiju; i je li istina da astme često počnu kao sezonske alergije?
2. Ili je to po Vašem mišljenju ipak nekakva alergija koju će se s pravim lijekom moći držati pod kontrolom? Moja doktorica mi je rekla da bi to mogla biti neka blaga granična alergija koja se na testovima ne vidi.

Meni se više ne čini da je tu išta blago, to gušenje mi dosta smeta, pogotovo što se nakon toga pojavi mokri hroptavi kašalj, a pri udisanju čujem i škripanje u prsima.

Hvala!
Tea

ODOGVOR: Da li pulmolog čuje ili ne astmu, ovisi gotovo isključivo o tome, da li je ujedo 2čujete" ili 2ćutite" i vi. Da ste došli kada vam je škripala u grudima, ili kada ste osjećali gušenje, sigurno vi nešto vidio i/ili čuo. Ako imate astmu, a po meni je vrlo vjerojatno da je imate, onda jeimate i kada se čuje i kada se ne čuje, a čuje se kada se dobvoljno pogorša. Ovdje bi bilo važno konačno utvrditi da li ste alergični ili ne, jer uz astmu imate i dosta tipične smetnje alergijskog rinokonjunktivitisa iliti peludne hunjavice. Nije mi jasno da ste radili ".. krvne alergo testove i pokazali su da je sve uredno", sada za 2-3 tjedna idete na "alergotest tako da će vjerojatno misterija biti riješena". Jeste li, ili niste već imali alergološku obradu. Obična krvna slika, ako ste na to mislili, nema NIKAKVE veze s dijagnosticiranjem astme. Astma nije i nikada neće biti krvna bolest. Svakako treba učiniti spirometriju kod simptoma kakve ste opisali, jer, ne mora se ništa čuti, niti vi bilo što osjećati, a da se na spirometriji ipak nešto vidi u smislu astme.
Dakle, učinite alergološku obradu i spirometriju, te uz spirometriju po mogućnosti i Ventolinski test. Možete mi javiti kako su stvari ispale.

Enheduana

13.04.2008. 23:10

Poštovani doktore Richter,

hvala Vam na odgovoru. Na žalost, ne javljam se s povratnom informacijom, već sad tražim jedan sasvim konkretan savjet.
Naime, u međuvremenu mi se stanje poprilično pogoršalo, kašljem po cijele dane, a otprilike u zadnjih tjedan dana svaku me noć budi nepodnošljivi kašalj na koji me tjera "škakljanje" u grlu. Pretpostavljam da je tome doprinijela sveopća proljetna cvatnja i toplije vrijeme.

Problem je što studiram u Zagrebu (živim na Cvjetnom naselju), a nemam ovdje svojeg liječnika (nikada mi do sada, srećom, nije trebao, zato se nisam niti preselila). Doma mogu otići tek za 2 tjedna i za tada imam dogovorenog pulmologa i alergologa. Međutim, sve mi se više čini da ne mogu toliko čekati i da odmah moram početi rješavati taj problem.
Uzimam Ventolin 2 udaha na svakih 6 sati što mi znatno olakšava, ali znam da je to tek trenutno rješenje. Na to me telefonski uputila moja obiteljska liječnica.

E sad, zanima me kako bih se ja mogla naručiti kod nekog pulmologa tu u Zagrebu? Možete li mi preporučiti kojeg i ima li šanse da dođem na red za pregled u roku od maksimalno 10-ak dana? Uputnica nije problem, dobit ću je od doma ili ću otići domskome liječniku.

Srdačan pozdrav
Tea

Darko Richter, dr. med.

14.04.2008. 09:35

Preporučio bih vam da odete u hitnu službu neke bolnice koja ima pulmologiju: od Jordanovca, koji je specijalizirana pulmološka bolnica, do bolnica s pulmološkim internističkim odjelima: Dubrave, Vinogradske ili Sv.Duha. Možete otići tijekom dana, od jutra do večeri, u Plućnu polikliniku u ul. Baruna Filipovića, u zgradi DZ Črnomerec. Mislim da ne trebate puno čekati, već odmah tamo otići (noću samo u bolnice). Ako već uzimate Ventolin, koji vam znatno pomaže, onda uzmite i osnovni antiastmatik u vidu inhalacijskog kortikosteroida, npr. Flixotide 250 ili 500, i to udahnite 8, odnosno 4 potiska jedan za drugim, a zatim nastavite kao trajnu terapiju, dok se ne vidite s pulmologom, 2×2, odnosno 2×1 potisak, uz, i dalje, Ventolin 2 potiska po potrebi. Pulmolog će vam vjerojatno smanjiti tu trajnu terapiju na Flixotie 250, 2×1, a moguće je i da vam uvede Seretide, koji je kombinacija Flixotidea i dugodjelujućeg Ventolin, ovisi kako procijeni.

sweet_ginger

03.05.2008. 16:20

Postovani
prosle godine u ovo vrijeme,javila sam se svojoj doktorici zbog snaznog pritiska u prsima. Ona je posumljala na alergiju,ali svi nalazi su bili uredni,uljucujuci spirometriju,nalaz srca i pluca, gusterace. Snazan pritisak u prsima mi je i sada prisutan,posebice ujutro i navecer. mogu jedino zaspati na ledima, al tesko. tijekom cijele godine mi curi nos i kada nisam prehladena. Cesto ujutro imam za izbaciti kao slajm u grlu (neznam kako da se izrazim). Inace imam 22 godine, studentica sam s puno obveza, i vjerujem da i stres potice taj nalagodni osjecaj u prsima. Jel li moguce da imam astmu? kao dijete sam cesto imala kronicni bronhitis, mislim da sam procitala da bronhitis kao posljedicu moze imati astmu u kasnijoj dobi.
Koje bi pretrage trebala obaviti ako smljam na astmu?

Hvala unaprijed

adri_ri

03.05.2008. 16:20

Poštovanje!
Od malena sam sklona alergijama dišnih puteva (dim cigareta, prašina, perje), ali nikad nije bilo ovako loše kao zadnje dvije godine, kada sam se preselila bliže centru grada, u čijoj je blizini rafinerija nafte (grad Rijeka). Prije točno godinu dana mi je dijagnosticirana astma. Tih godinu dana sam pila Singuilar tablete i povremeno Ventolin. Na svoju inicijativu sam zamolila liječnika da me prebaci na neki lijek koji se uzima inhalacijom. Od siječnja uzimam Symbicort Turbuhaler 160/4,5. Nikad nemam teške napadaje osim kad se prehladim i razbolim, kada to traje više dana i ne popušta. Do sada sam trpila i dopunjavala Ventolinom, međutim sad sam trudna 4 mjeseca i ne znam što mi je činiti. Moja ginekologica mi je rekla da nema iskustva s trudnicama koje boluju od astme i tu je za nju završena priča. I dalje uzimam Symbicort, jer sam pročitala da smijem. Ovaj tjedan sam imala prehladu i 2 noći jako teško disanje. Zvala sam hitnu pomoć i rekli su mi da mogu Ventolin. Jednom sam ga uzela, jer je bilo neizdrživo. Očajna sam, nitko mi ne može ništa reći.
Da li postoji kakav centar u Rijeci gdje se mogu obratiti?
Prepala sam se , jer sam pročitala da u tim situacijama astme plod ne dobiva dovoljno kisika i može zaostati u razvoju.
Trenutno imam i nogu u longeti, jer sam izvrnula skočni zglob, tako da ne mogu hodati okolo i tražiti pomoć.
Što mi je činiti?
Gdje mogu dobiti bilo kakve informacije?
Unaprijed zahvaljujem.
Adriana

Darko Richter, dr. med.

03.05.2008. 19:05

sweet_ginger 03.05. 2008. 16:20
astma?

Moguće je da imate astmu, i to od djetinjstva, s remisijom tijekom adolescencije, koja se opet budi. Ranije se "kroničnim bronhitisom" u stvari krstila astma, što je loše i zlo, jer, kronični bronhitis je puno gora bolest od astme, ali, ulagivalo se puku, koji je, kao, "znao sve o astmi" i užasavao se te dijagnoze, a kako nije imao pojma o kroničnom bronhitisu, koji je u međuvremenu preimenovan u "kroničku opstruktivnu plućnu bolest ili KOPB), svi su mogli jako značajno razgovarati o tom "kroničnom bronhitisu" u djeteta. dakle, da dalje ne teroetiziram, moguće je da imate astmu, i to dosta dugo, što ne znači da je teška (a da, npr., imate kronični bronhitis, onda bi što duže ujedno značilo i teže). Potrebno je otići na pregled kod alergologa/pulmologa, učiniti spirometriju i alergološku obradu. Vjerojatno imate i alergijski rinitis.
Preporučio bih vam sprej Flixonase u nos, koji će smiriti simptome hunjavice, te, ako znate udisati, flixotide 250, diskus, 2×2 udah dnevno, koji će odagnati osjećaj pritiska u grudima, ako je od astme. Flisonase en će ničenu smetati do odlaska pulmologu, a flixotide bi mogao korigirati spirometriju, pa savjetujem odlazak na pregled što prije.

Darko Richter, dr. med.

03.05.2008. 19:05

adri_ri 03.05. 2008. 16:20
Astma i trudnoća

Poštovanje!
Od malena sam sklona alergijama dišnih puteva (dim cigareta, prašina, perje), ali nikad nije bilo ovako loše kao zadnje dvije godine, kada sam se preselila bliže centru grada, u čijoj je blizini rafinerija nafte (grad Rijeka). Prije točno godinu dana mi je dijagnosticirana astma. Tih godinu dana sam pila Singuilar tablete i povremeno Ventolin. Na svoju inicijativu sam zamolila liječnika da me prebaci na neki lijek koji se uzima inhalacijom. Od siječnja uzimam Symbicort Turbuhaler 160/4,5. Nikad nemam teške napadaje osim kad se prehladim i razbolim, kada to traje više dana i ne popušta. Do sada sam trpila i dopunjavala Ventolinom, međutim sad sam trudna 4 mjeseca i ne znam što mi je činiti. Moja ginekologica mi je rekla da nema iskustva s trudnicama koje boluju od astme i tu je za nju završena priča. I dalje uzimam Symbicort, jer sam pročitala da smijem. Ovaj tjedan sam imala prehladu i 2 noći jako teško disanje. Zvala sam hitnu pomoć i rekli su mi da mogu Ventolin. Jednom sam ga uzela, jer je bilo neizdrživo. Očajna sam, nitko mi ne može ništa reći.
Da li postoji kakav centar u Rijeci gdje se mogu obratiti?
Prepala sam se , jer sam pročitala da u tim situacijama astme plod ne dobiva dovoljno kisika i može zaostati u razvoju.
Trenutno imam i nogu u longeti, jer sam izvrnula skočni zglob, tako da ne mogu hodati okolo i tražiti pomoć.
Što mi je činiti?
Gdje mogu dobiti bilo kakve informacije?
Unaprijed zahvaljujem.
Adriana

U priči o astmi, terapiji astme i trudnoći, za plod je najopasnija nekontrolirana, astma, a tek zatim neki lijekovi. Zato treba najprije astmu staviti pod kontrolu. Ali, ne bilo kako. Npr., ako biste se oslanjali na kortikosteroide kao tablete ili depo-injekcije, bilo bi to jako loše za plod. Ili, ako biste zabatalili svo temeljno liječenje, i oslonili se samo na Ventolin, to ne bi bilo dobro. Sam Ventolin, inače najmanje škodi plodu i trudnoći, ali, kada ste stalno na njemu, to ukazuje da vam stalno nije dobro. Zato trebate uzimati Symbicort 160/4,5, u dozi od 2×1 do 2×4 udaha, tj. u tom rasponu onoliko koliko je potrebno da se dobro osjećate, i to onda trajno provoditi. Uvijek treba najprije provjeriti tehniku udisanja, jer najveći broj nuespjeha ovakve terapije leži u činjenici da pacijent nema pojma kako se ispravno barata aparatićem i udiše lijek. Da li dvaput zakrenete dono turbuhalera? Da slučajno ne udišete preko zatvorenih zubiju?
Ako to sve radite, i ako ste uzeli i doze od najmanje 2×2 udaha, a i dalje vam je loše, ili padate u pogoršanja, onda bih vam preporučio alternativnu terapiju: Seretide 250, 2×1 udah. Ovdje se doza ne mijenja, tj. ne smijete podizati na više od 2×1 udah, pa čak niti uzeti oba udaha u danu ujedanput. Prah koji udišete iz Seretide-a finije je mikroniziran i bolje se raspršuje po plućima.
Inače, potrebno je da, p rije svega, odete pulmologu, a na Rijeci ih ima na KBC-u, jer, osim povisivanja terapije Symbicortom, ostale primjene su u nadležnosti liječnika kod izravnog pregleda.

sweet_ginger

05.05.2008. 19:35

Poštovani
potaknuta Vasim savjetom i tegobama zaputila sam se pulmologu. Spirometrija mi je uredna, te mi je preporucen bris nosa na eozinofile, te iskasljaj na eozinofile. Od terapije Ventolin, za koji mi je doktorice opce prake rekla da se koristi prevetivno, te da mi u ovom stanju ne pomaze. takoder mi je preporucen Singulair 10mg 1 tableta navecer, tijekom 1 mjeseca.
Pulomolog je pogledao i nalaze prije tocno godinu dana, i naglasio poviseni Imunoglobulin (iznosi 261). Pretpostavljam da se IgE odreduje tijekom testiranja na alergene.
Visoki IgE je pokazatelj alergije, ne? I meni Vam u cijeloj toj prici nije jasno zasto me je pulmolog prosle godine, nije rijec o istoj osobi kao i danas, uvjeravao da mi je nista i da sve moje poteskoce dolaze od stresa...
Jel li moguce da nije dovoljnu paznju obratio na nalaz? Ili poviseni IgE nije nesto na sto bi trebalo obracati paznju?
Hvala unaprijed

Darko Richter, dr. med.

05.05.2008. 23:05

Ventolin baš nije nikakva preventivna terapija, već je simptomatska intervencijska terapija, kada nadođu smetnje od astme. To je kao prvo.
Kao drugo, IgE (ako je to ono što se misli pod "imunoglobulinom) = 261, onda je to značajno povišeno, i u najmanju ruku pokazuje u pravcu alergije, jer se alergijski odgovor na alergen regrutira iz tog imunoglobulina. U sklopu vašeg "kroničćnog bronhitisa" od prije, to ukazuje na alergijsku astmu.
Kao treće, zašto je netko prije godinu dana rekao ovo ili ono, ovisi o tome što ste vi njemu/njoj rekli. Ako vam je spirometrija uredna, očito je da, uza smetnje koje imate, astma, ako to jest astma, nije teška. To je sigurni zaključak. Treba samo potvrditi alergijsku astmu: pozitivni alergološki nalaz + pozitivni Ventolinski test (bez obzira što je spirometrija možda na prvi pogled uredna).

sweet_ginger

13.05.2008. 14:20

Postovani doktore

dobila sam nalaz...u Obrisku sluznice nosa, nisu pronađeni eozinofilni granulociti.
Iskašljaj na eozinofilne granulocite: "U razmacima su nađene stanice pločastog epitela, granulociti, bakterije i sluz. Materijal iz orofarinkas."
Što se moze iscitati iz ovog nalaza?
Referentne vrijednosti nisu navedene.
Inace pijem Singulair 10mg, jednu navecer. Pritisak mi je smanjen, jedino sto mi stalno spava.
Hvala unaprijed

Darko Richter, dr. med.

13.05.2008. 16:05

Ovi nalaz ne znace bas nista. Niti ista potvrdjuju, niti ista iskljucuju. Jos uvijek ne znamo sto vi to imate.

Evanna

17.03.2010. 22:45

Poštovani doktore Richter !
Imam 17 godina i problem s dišnim sustavom tijekom zimskih mjeseci kao i tijekom proljeća..
Alergična sam na pelud i na kućnu prašinu. Ne znam je li astma ili obična alergija pa vas molim za savjet .
Tijekom zimskih mjeseci kad izađem na "svjež " zrak ( pogotovo kada trčim ili malo žustrije hodam ) probada me u grudima .Tijekom tog razdoblja
mnogo kašljem , te imam osjećaj kao da me grebe u grlu .. To se ponavlja već godinama od ranog djetinjstva .Liječnik opće medicine (tj . moj obiteljski liječnik )
preslušao mi je srce i kaže da je sve u redu .. Inače se aktivno bavim sportom. U obitelji imamo problema s astmom i alergijskom hunjavicom.
.. A tijekom proljetnih mjeseci , već od cvatnje lijeske imam jako upaljene sinuse i proziran iscjedak iz nosa .
Nos mi je i prečesto "začepljen " te zbog toga imam poteškoće s disanjem tijekom noći. Često mi i suze oči i to ponekad naročito jako..
Iako uzimam Telfast kao privremenu pomoć , nekad ne pomaže .

Darko Richter, dr. med.

18.03.2010. 18:00

Potrebno je učiniti alergološku obradu i spirometriju. Sve ostalo su priče, koje ovog časa nalikuju najviše (ali, samo nalikuju) na alergijski rinokonjunktivitis.

TV Branka

09.04.2010. 17:55

Postovani doktore,
Molim Vas za misljenje o slucaju mog sina. Prepisujem potpun nalaz lekara specijaliste:
“Decak, 7 meseci, sat 100% spuls 138/min.
Trudnoca uredna. Majka nije pusila. Porodjaj nedelju dana pre termina. Tm 4100 gr. Apgar 10/10. Porodicna anamneza pozitivna (moj muz je prosle zime imao upalu pluca, a ove bronhitis; napominjem da se doselio iz Crne Gore u Suboticu, ako to nesto znaci). Ekcem negativan. Sa 4 meseca u sklopu infekcije prva bronhoopstrukcija sa dobrim odgovorom na kortikosteroide (bili smo na moru, pio je Aloprol 6 dana, nakon nikakvog odgovora dr je dala 3 injekcije Niripana i kasalj ni tada nije sasvim nestao). Potom ponavljana sekrecija iz nosa pracena dugotrajnim kasljem. Od tada primao u jos jednom navratu inhalacije (Aloprol, 7 dana). Na plucima NISKOTONSKO DISKONTUIRANO ZVIZDANJE. Dg Bronchiolitis. Uput alergotestiranje i Orl Th granule Singulair 4 mg 1×1 dva meseca. Sprey Ventolin pp do sedam dana. Kontrola sa nalazima 21. 4.
U medjuvremenu, alergotest je negativan na sve alergene, a otorinolaringolog kaze da bi po boji sluznice nosa i grla rekao da je on alergican, ali ne i za terapiju, vec za pracenje (kontrola za najduze 3 meseca)
Terapiju Singulairom zavrsili smo 20. februara, a mesec dana kasnije, dakle sa 10 i po meseci, on je ponovo kasljao. Inhaliran Spalmotilom na koji, ponovo, ne reaguje, pa prekidamo terapiju po savetu pedijatra moje dece.
Inace, on je izrazito ziv, trckara od desetog meseca i ne umara se. Lepo spava, ne budi ga kasalj, nema problem da udahne. Gadno je bilo taj prvi put, kada je bio bas mali- tad mu se cuo slajm kao nisko u plucima, slepljeno, i nije mogao da iskaslje.
Napominjem da imam i stariju devojcicu, 4 godine, koja ide u vrtic i cesto je slinava. Zasto se sve ovo desava? Vodi li u astmu? Da li je neobicno sto je dr napisala da terapiju pije 2 meseca, a zakazala kontrolu tek za 4?
Oprostite zbog opsirnosti. Hvala Vam unapred!

Darko Richter, dr. med.

10.04.2010. 20:00

Ne znam tko je i zašto jedan obični bronhiolitis, kojeg pod sličnom slikom preboli barem 30% dojenčadi i djece do 2 godine, pretvorio u dugometražnu trakavicu pod naslovom koji bi mogaoglasiti: "Astmo, ako te i nema, ja ću te naći!"

TV Branka

13.04.2010. 11:35

Postovani,
najvise bih na svetu volela da ste u pravu. Ipak, molila bih Vas za, ako nadjete vremena, nesto opsezniji odgovor jer sa njim, ocigledno, nije sve u redu. On uvek kasljuca. Mi ga vucemo od lekara do lekara koji govore "pluca su potpuno cista" sve dok to ne ode u opstrukciju. Kada je pio Singulair bio je OK, ali mu je trebalo jedva mesec dana do nove opstrukcije. Ovde kazu da su tri dokazane bronhoopstrukcije- astma. Nema simptome koji su navedeni na ovom sajtu, ali ima taj slajm. Sta savetujete kako bismo ga sacuvali? Niko nista konkretno ne govori, on svima deluje dobro, a opet i nije dobro... Izvinite ako gnjavim... Razumecete, nadam se... Pozdrav!!

Darko Richter, dr. med.

13.04.2010. 22:20

Ja sam u tekstu uočio samo 1 bronhoopstrukciju. Uz kasnije preglede, liječnici stalno negiraju bilo kakav nalaz na plućima.
Zato nema puno smisla dalje debatirati. Jedna lasta na čini proljeće, pogotovo ako je atopijska karakteristika (bilo što da ima: ekcem, prick tes, pozitivni IgE) - uporno i jasno negativna.
Jedino što jeoš može biti, to je uporno liječenje nosa i kašlja: kapima za i protiv nosa, inhalacijama, sirupima za i protiv kašlja, pumpicama, itd.
To obavezno zaustavite, bacite u smeće ili negdje još dublje, jer to je izvor smetnji, ako to stalno primjenjujete na svojem djetetu.
Ne znam ima li, barem u 99% slučajeva, išta gluplje o dliječenja kašlja. Pa kašalj je prirodni refleks. Bez njega bismo za par mjeseci umrli, sasvim izvjesno ("samo na groblju se ne kašlje"blunk. Ili, za usporedbu, liječite li proljev tako da u šupak gurnete čep?

TV Branka

16.04.2010. 17:55

Doktore, legendo happy)))), bog Vas cuo! 21. imamo kontrolu kod pulmologa. Bebic kaslje. Najsmesnije je sto ispljune kao neka baba... Pozdrav!!

Darko Richter, dr. med.

16.04.2010. 20:05

Vi prekinite ono simptomatsko liječenje nosa i kašlja, da djetetu bude dobro, kada dođe pulmologu. Pa da mu ga bude lakše liječiti.
Da nije taj pulmolog moj prijatelj (P.M.) iz Instituta za majku (mu) i dete?
Iako sam pravim bezbrojne tipkarske greške, bilo bi dobro da ste napisali "Bog" velikim slovom, a "vas" malim. Ja se tako nekako bolje osjećam (za svaki slučaj, jer ne znaš nikad što te nakon svega ovdje, tamo čeka).

TV Branka

16.04.2010. 20:05

Ah, da... Zabavljena raznim Vasim odgovorima na ovom portalu i, moram da priznam, pomalo umirena Vasim misljenjem (u ljude sa smislom za humor se, valjda, lakse stekne poverenje...), smetnuh s uma da Vas pitam sta mi s njim da radimo? Mislim, s tim upornim kasljem. Sigurna sam da ce mu dr ponovo prepisati Singulair, i to je ok, ali da li se moze desiti da on "ogugla" na njega. Pun je slajma, prede, a nalaz na plucima- dobar. Kako ce on, siroma', u vrtic? Ja radim u skoli i ne mogu da priustim bolovanja, a tako je metiljav...