Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Atopijski dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

slulic

01.03.2007. 12:25

Imam 25 godina i posljednje 3 godine atopijski dermatitis koji se najvjerojatnije prema mišljenju mog liječnika pojavio kao posljedica stresa studiranja, ali i zbog moje alergije na pelud, prašinu, grinje, duhan, živ.dlaku, perje itd. Dermatitisom mi je zahvaćeno samo područje pazuha, koje je relativno zdravo sve dok ne stavim deodorant, na kojeg sam posebno osjetljiva, stoga ga izbjegavam. Interesira me što još mogu poduzeti da se slučajno bolest ne proširi i na druge dijelove tijela? Ako disciplinom uspijem pazuhe održati zdravima, nakon koliko vremena se mogu nadati eventualnom ozdravljenju? Da li preporučate uzimanje vitamina za jačanje imuniteta i kojih?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.03.2007. 08:50

Ukoliko su Vam se promjene pojavile s 22 godine (a nikad prije niste imali probleme s kožom), te ako su promjenje lokalizirane samo u pazisuma, potrebno je preispitati dijagnozu atopijskog dermatitisa. Možda se ne radi o atopijskom dermatitisu. Kod AD, te kod velike većine drugih kožnih bolesti, ne preporuča se uzimanje vitamina.