Benigna hiperplazija prostate (BHP)


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 9 | Broj poruka: 22

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kronični bakterijski prostatitis


Autor Poruka

dario123

15.12.2009. 17:15

Poštovani,

Kao prvo bih pohvalio vaš forum, mislim da ste sa njime pomogli mnogim ljudima. Samo nastavite tako...

Moj problem je kao u naslovu navedeno kronični prostatitis. Patim se već dobre dvije godine. Pretrage su pokazalje sljedeće:
Imam Spermatocelu na ljevom testisu kao i varikocelu. TURS je pokazao da imam zakukljenje u prostati, te da je znatno povecana. Izoliran je staphilokokkus Pyogenes 10 na 5 u antibiogramu ejakulata i brisu uretre. Lječio sam u dva navrata po mjesec dana antibioticima. Napravio kontrolni bris; E.Coli 10 na 5 u antibiogramu ejakulata. Opet antibiotici pa kontolni brisevi. Opet pozitivno Staphylococcus Faecalis 10 na 5...

Meni je na to moj Urolog odgovorio da ću vjerovatno svaki puta imati pozitivan bris i da bi se trebao sa time da pomirim, te da se antibiotici nemogu uzimati cijeli zivot.

O mojim tocnim tegobama Vas necu gnjaviti... Stanje sada ovako da kada od bolova vise nemogu sjediti otidjem urologu koji mi propise Ciprofloxacin. Pokrpam se te za najduze 3 tjedna nakon terapije ista prica...

Nisam seksualno aktivan, ne pijem, ne pusim te sam u najboljim godinama (24 god) do sada nisam imao antibiotsku terapiju duzu od mjesec dana.

Strah me je najviše što kada bolovi postanu prejaki to nisu standardni bolovi koji se pojavljuju kod prostatitisa, nego mene steze u prsima, bole me bubrezi, lupanje srca, bol u nogama, upala oka, fleka na jeziku, pečenje anusa. Dali se te bakterije prosire po cijelom tjelu?

Moje pitanje: Dali je ovo standardna procedura kod bakterijskog prostatitisa i zar ja stvarno nemogu dobiti niskodoziranu preventivnu antibiotsku terapiju?


Hvala Vam unaprijed na odgovoru

Mr. sc. Goran Štimac, dr. med.

04.06.2010. 20:35

Ako je potvrđen, kronični bakterijski prostatitis je terapijski problem. Kao antibiotici prvog izbora preporučuju se kinoloni (norflokascin ili ciprofloksacin, naravno prema nalazu antibiograma). Terapija bi trebala trajati najmanje mjesec dana uz kontrolne nalaze kultura urina i ejakulata, te ako je potrebo terapija se daje i više od dva mjeseca. Naravno, potrebno je promijenitgi navike, smanjiti rizične odnose, preuzeti odgovarjući higijensko-dijetni režim.