Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


5u1 ili Pediacel


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gala37

01.04.2009. 09:55

Poštovani,
Moja djevojčica od 18 mjeseci bi za koji dan trebala na redovito cijepljenje. Do sada je cijepljena sa cjepivima 6u1, 5u1, 6u1 i sa Priorixom. Znam da je sada cjepivo Pediacel u upotrebi u pedijatriskim ambulantama te da to nije cjepivio s kojim sam do sada procjepljivala svoje dijete. U više sam se navrata informirala u lokalnim ljekarnama oko nabave cjepiva 5 u 1 od GSK ali mi je rečeno da ga nema na tržištu te da ima samo 6u1.
Interesira me što je bolje i kvalitetnije rješenje za moje dijete Pediacel ili 6u1 premda ono sadrži i komponentu protiv Hepatitisa B.
Hvala!

Darko Richter, dr. med.

01.04.2009. 12:10

Uvijek je najbolje cijepiti se cjepivima iste linije, ako je ikako moguće. A to je u ovom slučaju šesterovalentno cjepivo, jer sadrži sve iste sastojke kojima je dijete cijepljeno i u prvoj godini, uz dodatno komponentu hepatitisa B. Ja bih ipak prvo pokušao nabaviti peterovalentno cjepivo, bez hepatitisa B, preko nekog marketinga za lijekove ili ljekarne koja uvozi lijekove, na privatni recept.