Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristina

01.11.2005. 22:50

Poštovani dr.Richter! Moja djevojčica od 19 mj. rođena je kao nedonošče u 34.tj. treći dan je dobila pneumotoraks. Tadašnje dijagnoze su bile:desnostrani pneumotoraks-drenaža i redrenaža, strojno prodisavanje(primjena inhaliranog dušičnog oksida), periventrikulska hipoksija i stanje nakon intrakranijskog krvarenja 2. stupanj, veliki cavum verge. Također je dobila i transfuziju eritrocita zbog čega je odgođeno prvo cjepivo( a nije bila ni BCG-irana u rodilištu). Za sada smo,što se tiče cijepljenja,obavili: PPD 7.12.2004., BCG 17.12.,HIB 16.6.2005., INF1,IPV1 19.7., INF,OPV,HIB 12.9. Sada bi trebali ići na treću dozu, pa razmišljam da kupimo 5 u 1 cjepivo. Inače je ona zbog svega toga osjetljivija što se tiče prehlada, pogotovo u zimskim mjesecima, a pod kontrolom je i na srebrnjaku zbog bronhoopstrukcije(flixotid, ventolin pp). Vrtić ne pohađa. Da li mislite da joj treba neko dodatno cjepivo,npr. protiv gripe? Koje, i gdje da to kupimo ili obavimo? Unaprijed hvala!

Dr. Darko Richter

02.11.2005. 13:25

Preporučio bih vam od početka, a svakako i sada u nastavku cijepljenje s "5 u 1". Po mojem računu trebala bi dobiti sada 1 injekciju (3. doza primovakcinacije), te za 6 mj. još jednu (4. doza, ili 1. revakcinacija). Jednom injekcijom rješavate svih 5 bolesti, za koje po službenom kalendaru treba 2 inj. + oralni polio. Ako se želite cijepiti protiv gripe, dovedite malu što prije ovamo, tj. na Srebrnjak, imamo određeni broj dječjih doza Vaxigrip-a, mislim po cijeni od 50 kn. Možete mi se javiti srijedom ujutro, ili ponedjeljkom popodne, odnosno znate kome idete, pa se možete javiti i tom liječniku.