Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cijepljenje DA/NE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

almirr

28.11.2016. 15:05

Štovani,
Ovom prigodom Vam se obraćam upitom u svezi (ne)cijepljenja djeteta u redovnom kalendaru cijepljenja.
Naime, nakon cijepiva u trećem mjesecu života (listopad 2015.godine)kod naše bebe dolazi do pojave atopijskog dermatitisa u iznimno lošem obliku, od glave do pete.Koža je pucala, umalo secenirala pus.Obratili se smo za pomoć dermatovenerologinji , te je uključena terapija topikalnih kortikosteroida i antibiotika-gentamycinum.
Beba nije dojila , korištena je hrana Bebelac 1 te Bebelac 2 , a na koncu je išla hrana Neo Cate .U međuvremenu su rađeni alergo testovi,isti su pokazali višestruke alergije , na hranu , te polen ,prašinu.Na vlastitu odgovornost smo uključili u ishranu mljeko sa 3,2% mliječne masti , isto i dalje koristi i nema alergijskog odgovora.
Pored mljeka, u ishrani idu slatke kašice Frutec , krumpir , tikvice, teleće meso , pureće meso i u skorije vrijeme kruh od intergralnog pšeničnog brašna.
Beba nije dobila cjepivo u šestom mjesecu ( nazočne po cijelom tjelu promjene na koži po tipu atopijskog dermatitisa) i trinaestom mjesecu života(nazočna opetovana respiratorna upala gornjih partija respiratornog trakta) trenutačno je u dobi od 16 mjeseci ( koncem studenog 2016.godine )
Shodno tomu da se u BiH uvoze cjepiva iz Srbije a ista se ne koriste u Srbiji za cijepljenje beba, javlja se sumnja i strah od daljnjeg cijepljenja naše bebe.
Naime , često se cijepljenje obavlja celularnim tipom cjepiva a manjim brojem acelularnim-ovisno kakovom se srećom bude u dispanzeru za cijepljenje)
Prosim Vaše iscrpno mišljenje , o daljnjem cijepljenju našeg dječaka , je mogućno da sada zaprimi propuštena cjepiva , kojom dinamikom .
I sam sam liječnik strukom, bio bih vam iznimno zahvalan za odgovor ,pedijatara-imunologa u BiH je iznimno mali broj , ako bude bilo potrebito spremno se pribaviti cjepiva koja su odobrena EU standardima-osobno bi kupio ista u Hrvatskoj-ipak djeca su naše neprocjeljivo blago a ne pokusni kunići nesposobnih političara koji obitavaju u BiH.

Darko Richter, dr. med.

01.12.2016. 13:40

1. Cjepiva i cijepljenje ne uzrokuju nikakve bolesti (autizam, atopiju, multiplu sklerozu, dijabetes, itd.), osim nuspojava koje su poznate za svako cjepivo već desetljećima, što nema veza s "otkrićima" anitvakcinalisti, koji će uvijek otkriti neku novu ugrozu, bez obzira na znanstvene argumente, i na njih se ne treba obazirati
2. Treba učiniti alergološku obradu i iz prehrane pokušati isključiti one namirnice, ili okolišne (aero)alergene koje se može povezati sa promjenama atopijskog dermatitisa
3. Cijepljenje treba nastaviti: zapravo niste rekli što je dijete dobilo s 3 mj. (DTaP-IPV-HIb-HBV ??), i da li je ičime cijepljeno u rodilištu (BCG, Engerix?), ali pretpostavimao da je dobio DtaP-IPV-Hib: onda slijedi ovako: 1. DTaP-IPV-Hib-HBV sada; 2. nakon 8 tjedana ponoviti isto(a) cjepivo; 3. nakon 6 mj. dati DTaP-IPV (Hib uopće više ne treba; HBV ne treba - ako je cijepljen u rodilištu).