Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Cijepljenje dojilje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mihaela1000

11.11.2021. 14:45

Poštovani, preboljela sam covid prije skoro godinu dana. I tada sam dojila bebu,dojim je i dalje,nije pokazivala nikakve simptome bolesti.
Razmišljam o cjepivima,ali nisam dovoljno kompetentna pa ne znam koje odabrati.
Patim od jakih migrena,jakih i dugotrajnih menstruacija i imam čvorove na štitnjači.
Beba je svaki put na propisana cjepiva burno reagirala,na mjestu uboda bila su zadebljanja bolna i crvena koja su trajala po 3 tjedna, bolovi u nogama, temperatura do 38 do 3 dana,umor,malaksalost,odbijanje hrane. Ne znam da li je povezano,ali nakon svakog cijepljenja u roku od 2 do 3 tjedna je završila ili na antibioticima ili kortikosteroidima. Moram napomenuti da od ukućana nije nitko bio bolestan tad i da smo se držali svih epidemioloških mjera,socijalni kontakti u zadnjih gotovo dvije godine svedeni su nam na minimum.
Koje cjepivo biste mi preporučili?

Hvala

Darko Richter, dr. med.

12.11.2021. 23:40

Nije mi sasvim jasna ova priča, malo o vama, više o djetetu, pa onda opet pitanje o vama.
Dok dojite, vaša cjepiva nemaju veze s dojenim djetetom, osim možda živih cjepiva poput MPR-a.
Vama bi po dobi i spolu najbolje pristajalo neko mRNA cjepivo (Pfizer ili Moderna). Dijete koje dojite s time nema veze.

Andreag

18.11.2021. 13:10

Postovani, moja sestra, dojilja od 25 godina, koja je 10 dana prije poroda preboljela covid (s ne bas laganim simptomima) se jucer cijepila s Jonhson cjepivom. Prije nekoliko dana je zbog izrazito velikog tsh (70) pocela piti euthyrox (napominjem za svaki slucaj), izrazito joj se povisio kolesterol (10, a treba biti ispod 5) i mama nam je umrla mlada od srcanog. Ima doktoricu, nije se sama cijepila, rekli su da joj da je svejedno koje cjepivo odabere.
Moze li sada nesto poduzeti za sprjecavanje rizika od nuspojava? Andol 100 ili tako nesto? Hvala na odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

21.11.2021. 22:45

Dobro da se cijepila. Ne treba ništa poduzimati, jer se ništa ne može spriječiti, a novi momCOVID je samim preboljenim i cijepljenjem, odvraćen.