Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Cijepljenje protiv COVID-19 i Lindynette 20


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mivan0525

17.08.2021. 21:30

Poštovani,
Koliko vidim do sada nije bilo ovakve teme na forumu. Budući da je moja ginekologinja na godišnjem odmoru do pred kraj kolovoza, a u mojem gradu se cijepi bez najave još dva tjedna, svakako ću se s njom konzultirati još prije samog cijepljenja, ali voljela bih se još malo informirati i raspitati.
Naime, uzimam Lindynette 20 ponovno unazad godinu dana zbog nepravilnih ciklusa. Voljela bih se cijepiti protiv COVID-a, a bila sam se zabrinula kada su pričali o slučajevima tromboze nakon cijepljenja Astrazenecinim cjepivom kod žena na oralnoj kontracepciji. Ja imam mogućnost izbora između Moderne i Pfizer cjepiva pa me zanima postoje li kakve preporuke koje je cjepivo bolje odabrati s obzirom na uzimanje Lindynetta ili je svejedno? Ili postoji nekakva preporuka da se ne cijepi ili ne koriste pilule u vrijeme cijepljenja?
Puno vam hvala!

Darko Richter, dr. med.

18.08.2021. 10:40

AstraZenecu bi u ovoj ponudi trebalo izbjeći, ako je moguće. Tako i Janssen (Johnson & Johnson). Između Moderne i Pfizera, sigurnije je Pfizerovo glede VITT (vaccine induced thrombosis and thrombocytopenia). No, i uz AstraZenecu, ta incidencija je ne više od 10 slučajeva na 1 milijun doza. Uz Modernu 1 slučaj na 1 milijun doza, a uz Pfizerovo cjepivo <1 na 1 milijun doza.