Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Cjepiti se nakon par godina odgode


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Iva Iva

09.02.2021. 12:05

Poštovani doktore.
Dijete je prije 7 godina cijepljeno u rodilištu i nakon toga je imalo nuspojave u obliku neprekidnog spavanja tri dana, gdje je počelo gubiti na težini. S obzirom da nije još imalo pedijatra jer je tek rođeno, odveli smo je u bolnicu gdje su pretpostavili da je najvjerojatnije žutica, nalazi su kasnije pokazali da nije bila.
Nismo odmah povezali sa cjepivom dok se sa 2 mj nije dogodila ista reakcija. Međutim pedijatar je tada smatrao da je to normalna reakcija. Od straha nismo više cjepili dijete , sada ima 7 godina. Da li je naš strah opravdan i što ako bi se sada odlučili cjepiti i nadoknaditi sva propuštena cjepiva.
Hvala i lijep pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

09.02.2021. 17:15

Trebalo bi dijete cijepiti. Ne može se, a i ne treba nadoknađivati baš sve, ali tetanus, difteriju, poliomijelitis, hepatitis B i osipie, zaušnjake i rubellu - svakako. Hemofious tipa b i pneumokok vjerojatno nisu više aktualni, a hripavac uvjetno također.