Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Reakcija na cjepivo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

djevojčicalili

26.11.2020. 23:30

Poštovani primarijus,
kći, 14. godina u sklopu redovitog cijepljenja u 8. razredu primila sinoć cjepivo protiv difterije, tetanusa i polia (Dultavax). U toku noći se pojavila temperatura, danas u toku dana 39,3. Dobila brufen, nakon 5 sati opet bude 39,3. Meni je sad strašno žao što sam je cijepila jer je visoku temperaturu dobila i u 1. razredu 2014. kad se cijepila također protiv difterije, tetanusa i polia, a također i 2010. piše u cijepnoj knjižici Di-Te-Per. Rekla sam to prije cijepljenja, dr. je rekla kako se sad u 8. razredu mora docijepiti. U općem kaosu ne možemo dobiti ni obiteljskog liječnika, ni školsku medicinu gdje se cijepila da pitam koliko dugo može trajati temperatura kao reakcija na cijepljenje?

Darko Richter, dr. med.

04.12.2020. 23:40

Nisam vidio post. Sigurno je već afebrilna od 2. ili 3. dana od cijepljenja. Nema u tome nikakvog posebnog zla. Radi se o malo jačoj općoj reakciji.

djevojčicalili

05.12.2020. 23:05

Poštovani primarijus,
upravo kako ste rekli, 3. dan je bila bez temperature.
Koristim priliku upitati za mlađe dijete, on ima 8 godina i 8 mjeseci. Prije mjesec dana cijepio se protiv gripe s Vaxigrip tetra, bili smo naručeni na drugu dozu cjepiva (ovo je prvi put da se cijepi protiv gripe), međutim 2 dana prije termina cijepljenja dobio je visoku temperaturu (39), treskavica u porastu temperature i nos koji je pun, ali to je tako već mjesec dana s nosom. Jako je promukao i pun šlajma, temperatura trajala 3 dana. Obiteljski liječnik nije smatrao potrebnim da se testira na koronu, međutim mi svejedno nismo napuštali stan, u slučaju da jest. Sad pak smatra da je to možda bila i gripa pa sugerira da mu onda i nije potrebna druga doza cjepiva. Nisam čula da je već došla gripa, a ako ju je i imao, onda ga ova 1 doza očito nije zaštitila. Ne znam što sad, ja bih da se ipak cijepi drugom dozom, a ne da u veljači ili siječnju saznam da ovo nije bila gripa. Ne treba se petljati ni u čiji posao, ali ja kao roditelj nisam dovoljno upućena da bih znala kako postupiti. Ako je korona, sad je 7. dan bolesti, nema više temperaturu, ali ima jednu stvar od koje je možda i krenulo, a to je u dalje pun nos s nazalnim slijevanjem (osim prozirne sluzi, zna biti dosta i zeleno, i tako već mjesec dana).

Darko Richter, dr. med.

21.12.2020. 23:35

Doktor nije razriješio što je to bilo. Mogla je biti i bakterijska infekcija. Krvna slika uzima se svaki čas, a baš sada, kod njega je to propušteno, makar uz svaku tresavicu treba pogledati barem krvnu sliku.
Gripa još nije obznanjena, ja bih ga cijepio drugom dozom Vaxigripa.